کاهش ۹ درصدی مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۰

گزارش آژانس انرژی آمریکا نشان داد:

کاهش ۹ درصدی مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۰


اداره اطلاعات انرژی آمریکا برآورد کرد مصرف جهانی نفت و سایر سوختهای مایع در سال ۲۰۲۰ به دلیل محدودیتهای تعیین شده برای مقابله با ویروس کرونا و قرنطینه، به میزان ۹ درصد سقوط کرد و به
 ۹۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید.
به گزارش ایسنا، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد این بزرگترین کاهش سالانه مصرف نفت از زمان رصد آمار توسط این آژانس در ۴۰ سال گذشته محسوب می شود.
در گزارش دورنمای انرژی کوتاه مدت اداره اطلاعات انرژی آمریکا آمده است: جهان امسال به سطح مصرف عادی‌تری برمی گردد و ادامه روند احیای اقتصادی به رشد مصرف نفت کمک خواهد کرد. این آژانس پیش بینی کرد مصرف جهانی سوختهای مایع امسال ۵.۶ میلیون بشکه در روز معادل شش درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۰ رشد می کند و در سال ۲۰۲۲ هم ۳.۳ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد.
آمریکا با رشد مصرف به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز، در رشد مصرف در سال ۲۰۲۱ سهیم خواهد بود.
مصرف نفت امسال تحت تاثیر رشد اقتصادی و عادی شدن الگوهای سفر تا اواسط سال رشد خواهد کرد و بهبود سفر روی رشد مصرف نفت در سال ۲۰۲۲ هم تاثیر اندکی خواهد گذاشت.
با وجود پیش بینی رشد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۱، اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنان میزان مصرف را ۹۷.۸ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده که سه درصد پایینتر از سطح سال ۲۰۱۹ است.
اوپک هم رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ را پیش بینی کرده با این حال انتظار دارد مصرف نفت امسال به ۹۵.۹ میلیون بشکه در روز برسد که همچنان پنج میلیون بشکه در روز کمتر از سطح پیش از بحران در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
اوپک برآورد کرده که تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان
 ۹.۸ میلیون بشکه در روز سقوط کرد و به ۹۰ میلیون بشکه در روز رسید و انتظار ندارد تقاضا برای نفت از افتی که در سال ۲۰۲۰ تجربه کرد به طور کامل بهبود پیدا کند.بر اساس گزارش اویل پرایس، آژانس بین المللی انرژی هم در گزارش ژانویه خود برآوردش از رشد تقاضا در سال ۲۰۲۱ را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۵.۵ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرد. این آژانس انتظار دارد تقاضا برای نفت پس از این که در سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر همه گیری کووید ۱۹ به میزان ۸.۸ میلیون بشکه در روز سقوط کرد، در سال ۲۰۲۱ به ۹۶.۶ میلیون بشکه در روز برسد.