تبعات حضور افراد غیر تخصصی و چالش جدید فدراسیون والیبال

حضور افراد غیر تخصصی و والیبالی در فدراسیون با ارائه پیشنهادات غیر کارشناسی چالش جدیدی برای این رشته ورزشی به وجود آورده است.


حضور افراد غیر تخصصی و والیبالی در فدراسیون با ارائه پیشنهادات غیر کارشناسی چالش جدیدی برای این رشته ورزشی به وجود آورده است.
به گزارش  مهر، حضور افراد غیر والیبالی این روزها دردسرهای تازه‌ای برای والیبال ایران به وجود آورده است. تصمیمات غیرکارشناسانه، عدم آگاهی از قوانین گذشته و عدم مشورت با اهالی این رشته فدراسیون را وارد چالش جدیدی کرده است تا جایی که پای رئیس فدراسیون نیز به موضوعات مختلف باز شده است.پس از افزودن بند جنجالی (تبصره ۶-۲ از هر شهر فقط یک تیم می‌تواند در مسابقات لیگ برتر و حذفی شرکت کند به استثنا شهر تهران که می‌تواند ۲ نماینده از دو باشگاه متفاوت داشته باشد.) به آیین نامه سازمان لیگ تنش زیادی در فدراسیون ایجاد شد.
شهرام عظیمی سرپرست کمیته رویدادها و مسابقات ابتدا در گفتگو با مهر در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحات آئین نامه به تصویب مجمع خواهد رسید یا خیر گفت: بنده پیشنهاد دهنده این موضوع هستم. اساس آن را طوری آماده کرده ایم که مبنای عینی و نظری پشت تمام موضوعات است. با توجه به شناختی که از اعضای هیئت رئیسه دارم همه انسان‌های خبره، کارکشته و متخصص هستند که امیدوارم رای بیاورند.
پس از گفتگوی عظیمی فدراسیون والیبال پیش از برگزاری جلسه هیأت رئیسه اقدام به انتشار آیین نامه روی سایت رسمی فدراسیون کرد. انتشار آئین بدون برگزاری جلسه هیأت رئیسه با واکنش رسانه مواجه شد و در نهایت داورزنی در گفتگو با رادیو توضیحاتی ارائه و در پاسخ به این سوال که آئین نامه تصویب نشده است گفت: برای رعایت قوانین در هیأت رئیسه آئین نامه را ارائه می‌کنیم تا تایید شود.
عقب نشینی داورزنی باعث طرح آئین نامه در جلسه هیأت رئیسه شد و در نهایت نیز با بند جنجالی مخالفت شد و قرار است این بند اصلاح شود.
 اظهار نظر رئیس فدراسیون والیبال
پس از برگزاری جلسه هیأت رئیسه و رد بند جنجالی توسط اعضا، محمدرضا داورزنی در اظهار نظری گفت: واقعیت این است که بند ذکر شده برای آیین نامه امسال نبود. این بند بخاطر مشکلات و بحران‌هایی که قبلاً در برخی شهرستان‌ها ایجاد می‌شد تصویب شد. قبلاً زمانی که برخی شهرستان‌ها دو تیم داشتند بخاطر مسائل زیرساختی بحران‌هایی پیش می‌آمد که این بند نوشته شد، اما در جلسه هیأت رئیسه مطرح شده است تا در صورت صلاحدید اعضا اصلاح شود. این موضوع در حال تجدید نظر است و البته فعلاً چیزی قطعی نیست.
 حضور افراد غیر والیبالی و چالش جدید
داورزنی که در گذشته کم‌تر درگیر مسائل این چنینی بود این روزها درگیر بند جنجالی است و صحبت‌های عجیب او نشان از عدم آگاهی اش از موضوعات دارد و ظاهراً حضور افراد غیر والیبالی در رأس کمیته رویدادها و مسابقات باعث ایجاد چالش برای فدراسیون شده است.
تا پایان سال ۹۸ و طبق آخرین آیین نامه هیچ بندی مبنی بر عدم اجازه حضور دو تیم از یک شهر وجود نداشته است و عجیب است که رئیس فدراسیون از چنین موضوع ساده ای غافل است و تاکید بر جدید نبودن اصلاح آئین نامه دارد.
در آخرین آئین نامه سازمان لیگ که به صورت قانونی به تصویب هیأت رئیسه رسیده بود و در چند سال گذشته شاهد اجرا آن بوده ایم دو تیم از یک باشگاه حق شرکت در مسابقات را نداشته اند چرا هدایت یک مدیرعامل برای دو تیم بحث‌هایی مانند تبانی را ممکن است به وجود آورد اما حضور دو تیم از یک شهر با مدیرعاملان مجزا و باشگاه‌های مجزا در سابقه لیگ وجود داشته است. برای مثال دو تیم دورنا و شهرداری در سال ۹۷ به طور همزمان از ارومیه در مسابقات حضور داشته اند.
 نخستین پیشنهاد و تبعات آن
بحث حضور افراد غیر والیبالی و غیر تخصصی در والیبال با واکنش برخی از اهالی والیبال مواجه شده بود و با ایجاد چنین حواشی که باعث روند تاخیر در تصویب آیین نامه شده است نشان داد این واکنش‌ها بی جهت نبوده است. نخستین پیشنهاد مسئول کمیته مسابقات و رویدادها چالشی جدی برای لیگ برتر والیبال به وجود آورده است و این نخستین تبعات حضور افراد غیر والیبالی و غیر تخصصی در این رشته است.
 مهر تایید رئیس پیشین سازمان لیگ
منوچهر پورحسن در گفتگو با  مهر نیز تایید کرد که چنین بندی تا به امروز در آئین نامه‌ها وجود نداشته است و گفت: فقط از یک باشگاه دو تیم حق شرکت در مسابقات را نداشته اند. همیشه پیشنهادات ابتدا در شورای لیگ مطرح و سپس روانه هیأت رئیسه می‌شد. در زمان فعالیتم در فدراسیون والیبال داورزنی به من اختیار تام می‌داد چرا که می‌دانست مقررات را می دانم و والیبال را می‌شناسم و داورزنی دخالتی در امور نمی‌کرد و به جز شورای لیگ در جلسات نبود چون بر شرایط مسلط بودم. باشگاه‌ها نیز مرا می‌شناختند و اعتماد دو طرفه بود. باری روی دوش فدراسیون نمی‌گذاشتیم.