الگوی مصرف آب رعایت نشود تابستان با مشکل مواجه می‌شویم

هشدار به همدانی‌ها؛

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب در همدان گفت: در صورتی که الگوی مصرف آب رعایت نشود قطعا در فصل گرم سال با مشکل مواجه خواهیم شد.

الگوی مصرف آب رعایت نشود تابستان با مشکل مواجه می‌شویم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب در همدان گفت: در صورتی که الگوی مصرف آب رعایت نشود قطعا در فصل گرم سال با مشکل مواجه خواهیم شد.
سیدهادی حسینی بیدار اظهار کرد: در سال ۹۸ تولید آب در همدان ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه بود که نسبت به ۱۲ سال گذشته توانستیم ثابت نگه داریم و با وجود اینکه جمعیت استان افزایش داشته میزان تولید آب را کاهش دادیم.
وی تصریح کرد: درحال حاضر مصرف آب در همدان ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته به طوریکه در اسدآباد رکورد مصرف آب شکسته شده است.
حسینی بیدار با اشاره به اینکه تولید آب در استان ۱۹۰۰ لیتر درثانیه بوده است، افزود: امسال با توجه به گرمای هوا و شیوع کرونا مصرف آب در استان بالا رفته است.
 پروژه سد اکباتان تا یک ماه آینده به مدار خواهد آمد
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آب در همدان ۱۴۰۰ لیتر درثانیه است، تأکید کرد: پروژه سد اکباتان تا یک ماه آینده به مدار خواهد آمد که ۱۰۰ لیتر به ظرفیت تصفیه خانه اکباتان اضافه خواهد شد.
حسینی بیدار با اشاره به اینکه ۳۰۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تصفیه خانه عباس آباد اضافه خواهد شد، مطرح کرد: در مسیر خط تالوار سعی کردیم چاه هایی که به خط تالوار می‌رسد را شناسایی کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه از جمعیت شهری یک میلیون و
۱۰۰ هزار نفری استان ۱۰۰ درصد تحت پوشش خدمات آب هستند، تصریح کرد: به ۳۰ شهر استان همدان خدمات رسانی می‌شود که ۴۴۳ هزار مشترک آب در حوزه شهری در استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۶۱ حلقه چاه در استان همدان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۱۸۰ حلقه چاه در مدار است همچنین در آبرسانی همدان از سه دهنه چشمه و چهار رشته قنات استفاده می‌شود.
حسینی بیدار بیان کرد:حجم تولید آب در سال ۹۸ حدود ۸۷ میلیون متر مکعب بوده که ۶۲ میلیون متر مکعب فروش رفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه طول شبکه توزیع آب در استان همدان ۲۶۲۱ کیلومتر است،یادآور شد: متوسط مصرف
 هر مشترک همدانی ۴۷۰ لیتر در شبانه روز و هر واحد خانگی ۴۱۸ لیتر در شبانه روز است.
 ۷۶ درصد از جمعیت استان همدان تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند
حسینی بیدار با اشاره به فعالیت چهار تصفیه خانه در مدار بهره برداری، بیان کرد: ظرفیت در دست
بهره برداری ۱۳۰ هزار و ۴۴ متر مکعب است.
وی جمعیت تحت پوشش فاضلاب استان همدان را ۸۳۷ هزار و ۵۱۹ نفر دانست و گفت: ۷۶ درصد از جمعیت استان همدان تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند که این عدد در کشور ۴۵ تا ۵۰ درصد است.
وی با بیان اینکه ۱۲ شهر استان انشعاب فاضلاب دارند، خاطرنشان کرد: طول شبکه جمع آوری فاضلاب استان همدان ۱۵۸۳ کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه ۳۵.۷ درصد جمعیت روستایی استان است، اظهار کرد: ۶۲۰هزار و ۸۸۹ نفر در روستاهای استان ساکن هستند که از این میزان ۲۵.۹ درصد تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب قرار دارد.
حسینی بیدار با بیان اینکه ۱۰۶۳ روستا در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به ۸۰۳ روستای استان آبرسانی می‌شود که معادل ۸۶ درصد جمعیت روستایی استان است.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ درصد از روستاهای استان تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب نیستند، گفت:۱۶۸ هزار مشترک روستایی تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارد.
 افتتاح پنج مجتمع آبرسانی روستایی در سال جاري
وی با بیان اینکه هفت درصد از جمعیت استان تحت پوشش فاضلاب قرار دارد، مطرح کرد:امسال
 پنج مجتمع آبرسانی روستایی با اعتبار ۴۷ میلیارد تومان در استان همدان افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه ۴۲ میلیارد تومان اعتبار روستاها در بخش آب است، بیان کرد:شش مجتمع در حال مطالعه است که امیدواریم بتوانیم اعتبار مورد نیاز را اخذ کنیم.
حسینی بیدار با بیان اینکه ۹۵ درصد از حاشیه شهر همدان تحت پوشش خدمات فاضلاب است، یادآور شد: تصفیه‌خانه شهر همدان در کشور نمونه است .
وی اظهار کرد: قول داده ایم امسال پروژه
 آب و فاضلاب پنج روستا از جمله یلفان و ارزانفود را تا پایان سال افتتاح کنیم.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت
 آب و فاضلاب استان همدان نیز گفت:بخش لجن تصفیه‌خانه فاضلاب استان همدان ۹۵ درصد پیشرفت دارد و قبل از پایان امسال وارد مدار می‌شود.
فرهاد بختیاری فر اظهار کرد:بخش مایع تصفیه در حال بهره برداری است و بخش لجن نیز ۹۵ درصد پیشرفت دارد.
 پیشرفت شبکه فاضلاب استان همدان ۱۰۰ درصدی نیست
وی با اشاره به اینکه پیشرفت شبکه فاضلاب استان همدان ۱۰۰ درصدی نیست، تصریح کرد: به همین علت اینکه بخشی از فاضلاب منازل به صورت غیرمجاز وارد رودخانه ها شود طبیعی است.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان ‌
جمع آوری فاضلاب از رودخانه های استان را دنبال می‌کند، گفت:شرکت آب و فاضلاب در راستای کمک به بهداشت شهروندان و بازگرداندن حیات به رودخانه ها فاضلاب‌های خاکستری را به طور غیرمجاز که توسط مردم وارد رودخانه‌ها می‌شود را جداسازی می‌کند.
بختیاری فر ادامه داد: سال گذشته فاضلاب رودخانه مناطق چرمسازی، منوچهری و مدرس به طور کامل جداسازی شده و به تصفیه خانه هدایت
شد.
وی درباره جداسازی فاضلاب رودخانه علی آباد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیمانکار ما درشهرک فرهنگیان مشغول به کار است و حداکثر تلاش را می‌کنیم تا از اعتبارات تبصره ۳ و جاری شرکت و سایر اعتبارات در زمینه جمع‎آوری فاضلاب از رودخانه‌ها اختصاص داده شود.