«سن» اعتیاد به مقطع راهنمایی رسید

یک پژوهشگر حوزه مواد مخدر اظهارکرد: اولین تأثیر ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان، گران شدن مواد مخدر و دومین تاثیر هم احتمال رشد مواد روانگردان و صنعتی با قیمت ارزان‌تر است.



یک پژوهشگر حوزه مواد مخدر اظهارکرد: اولین تأثیر ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان، گران شدن مواد مخدر و دومین تاثیر هم احتمال رشد مواد روانگردان و صنعتی با قیمت ارزان‌تر است.
به گزارش ایسنا، دکتر صفاتیان پژوهشگر ضمن بیان اینکه ورود مخدرهای جدید به کشور اعم از روان گردان‌ها و مواد توهم زا حدود
۱۰ سالی می‌شود که مطرح است، عوامل شخصی، خانوادگی و اجتماعی را در ورود مواد مخدر جدید به ایران موثر دانست و افزود: یکی از دلایل ورود مواد مخدر جدید به داخل کشور، وجود نیاز و تقاضا و کنجکاوی نوجوانان به امتحان کردن مواد است.
پژوهشگر حوزه مواد مخدر با بیان اینکه دستگاه‌های فعال در حوزه پیشگیری باید پاسخگوی این موضوع باشند گفت: اجرایی ترین و قوی‌ترین دستگاه در این حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر است. کمیسیون بهداشت و کمیسیون امور اجتماعی مجلس و وزارت بهداشت و صداوسیما و آموزش و پرورش نیز از جمله دستگاه‌های پیشگیری از اعتیاد هستند اما سازمانها آنگونه که باید به وظیفه اصلی خود عمل نمی‌کنند.
صفاتیان اظهارکرد: زمانی که یک ماده جدید وارد کشور می‌شود سه سال طول می‌کشد تا دستگاه‌ها به نتیجه برسند درصورتیکه در این سه سال خیلی از افراد درگیر این مواد مخدر جدید شده‌اند.
وی افزود: تفاوت مواد مخدر جدید با مواد مخدر سنتی مانند تریاک و هروئین در این است که مواد مخدر جدید یک وابستگی روانی خیلی خیلی شدیدی ایجاد می‌کند و وقتی فرد گرفتار آن می‌شود درمان خاصی برایش نیست.
صفاتیان در پاسخ به این سوال که ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان چه تأثیری بر کاهش قیمت تریاک و استقبال افراد از مواد مخدر جدید دارد؟ گفت: اولین تاثیر ممنوعیت کشت تریاک در افغانستان، گران شدن مواد و دومین تاثیر هم احتمال رشد مواد روان گردان و صنعتی با قیمت ارزان تر است کمااینکه در حال حاضر قیمت تریاک حداقل بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شده است.