رژیم غذایی پرفیبر و مقاومت آنتی بیوتیکی کمتر در باکتری‏های روده

مطالعات نشان می دهد؛

محققان دریافتند مصرف فیبر بیشتر می تواند برای داشتن باکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک در روده مهم باشد.



محققان دریافتند مصرف فیبر بیشتر می تواند برای داشتن باکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک در روده مهم باشد.
به گزارش مهر به نقل از
ساینس دیلی، براساس یک مطالعه جدید، بزرگسالان سالمی که روزانه رژیم غذایی متنوعی حاوی حداقل ۸ تا
 ۱۰ گرم فیبر محلول در چربی می‌خورند، میکروب‌های مقاوم کمتری در برابر آنتی بیوتیک دارند.
میکروب‌هایی که در برابر آنتی بیوتیک های مختلف متداول مانند تتراسایکلین و آمینوگلیکوزید مقاومت دارند، منبع خطر برای افراد در سراسر جهان هستند که احتمالاً در طول دهه‌های آینده بدتر می‌شوند.
مقاومت ضدمیکروبی در افراد تا حد زیادی در میکروبیوم روده آنها مستقر است، جایی که میکروب‌ها برای زنده ماندن در تماس با آنتی بیوتیک ها، حامل استراتژی‌های رمزگذاری شده ژنتیکی هستند.
«دانیل لمی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات تغذیه انسان ARS در کالیفرنیا، می‌گوید: «نتایج به طور مستقیم به این ایده منجر می‌شود که اصلاح رژیم غذایی این پتانسیل را دارد که یک سلاح جدید در مبارزه با مقاومت ضدمیکروبی باشد.»
در این مطالعه، محققان به دنبال ارتباط خاص بین میزان ژنهای مقاوم آنتی بیوتیکی در میکروب‌های روده انسان با فیبر و پروتئین حیوانی در رژیم‌های غذایی بزرگسالان بودند.
محققان دریافتند مصرف مداوم رژیم غذایی با میزان بالاتر فیبر و مقادیر کمتر پروتئین، به ویژه گوشت گاو و گوشت خوک، با سطح پایین‌تر ژن‌های مقاومت ضدمیکروبی (ARG) در بین میکروب‌های روده آنها ارتباط داشت.
کسانی که کمترین سطح ARG را در میکروبیوم های روده خود دارند نیز فراوانی بیشتری از میکروب‌های بی هوازی داشتند؛ باکتری‌هایی که هنگام وجود اکسیژن شکوفا نمی‌شوند و مشخصه‌ای از روده سالم با التهاب کم هستند.
اما میزان پروتئین حیوانی در رژیم غذایی پیش بینی کننده سطح بالای ARG نبود. قوی‌ترین شواهد، مربوط به ارتباط مقادیر بالاتر فیبر محلول در رژیم غذایی با سطح پایین‌تر ARG ها بود.
فیبر محلول در آب، نوع اصلی فیبر موجود در دانه‌هایی مانند جو و جودوسر؛ حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود فرنگی؛ دانه‌ها مانند دانه چیا و آجیل؛ و برخی از میوه‌ها و سبزیجات مانند هویج، انواع توت‌ها، کنگر فرنگی، کلم بروکلی و کدو حلوایی است.
رژیم غذایی ما مواد غذایی را برای میکروب‌های روده فراهم می‌کند. از اینرو آنچه ما می‌خوریم ممکن است راه حلی برای کاهش مقاومت
ضد میکروبی از طریق اصلاح میکروبیوم های روده باشد.