دخالت یا استقلال فدراسیون‌ها؟

ابهامات اساسنامه مشترک فدراسیون‌های ورزشی؛

اساسنامه فدراسیون‌های ورزش در حالی برای تصویب به شورای نگهبان ارسال شده که مسئولان ورزشی باید با اقدامات به موقع، مانع از بروز اتفاقات قبلی شوند.


اساسنامه فدراسیون‌های ورزش در حالی برای تصویب به شورای نگهبان ارسال شده که مسئولان ورزشی باید با اقدامات به موقع، مانع از بروز اتفاقات قبلی شوند.
به گزارش تسنیم، موضوع تصویب اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی در ایران یکی از مسائل مهم در سطح کلان ورزش است که به نوعی آینده رشته‌های مختلف ورزشی را نیز رقم می‌زند. کار نگارش و تهیه و ارائه اساسنامه فدراسیون‌ها به شورای نگهبان انجام شده، اما هنوز به تصویب نرسیده است.
دخالت یا عدم دخالت دولت و همچنین استقلال یا عدم استقلال فدراسیون‌ها دو موضوع اساسی در اساسنامه فدراسیون‌ها هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. شنیده شده برخی موارد ذکر شده در اساسنامه به گونه‌ای است که دست دولت را برای برخی دخالت‌ها در ورزش باز می‌گذارد و این همان نکته‌ای است که می‌تواند برای ورزش ایران در آینده دردسرساز شود.
همه ما مرز میان «دخالت» و «نظارت» را می‌دانیم و دایره اقدامات مسئولان در هر کدام از بخش‌ها که می‌تواند منجر به دخالت یا نظارت شود، مشخص است. همه دولت‌ها در کشورهای مختلف با توجه به اینکه بودجه بخشی از ورزش کشورشان را تامین می‌کنند، تا حدی در مسائل گوناگون دخالت دارند و حتی این آگاهی از سوی مسئولان بین‌المللی نیز وجود دارد، اما قرار نیست این مسئله منجر به عدم استقلال فدراسیون‌ها شود. در واقع این همان موضوعی است که در سال‌های گذشته ورزش ایران را در نهادهای بین‌المللی دچار مشکلاتی کرد، چرا که در اساسنامه‌های فدراسیون‌ها دست دولت بیش از اندازه باز گذاشته شده و این موضوع از نگاه نهادهای جهانی، به استقلال فدراسیون‌ها ضربه می‌زند.
موضوع دیگری که باید به آن توجه جدی کرد، بحث تفاوت در نسخه داخلی اساسنامه با نسخه ارسالی به فدراسیون‌های جهانی مربوط به هر رشته است. در گذشته شاهد این بودیم که مشابه چنین اتفاقی در یکی از فدراسیون‌ها رخ داد و این مسئله باعث اختلافات داخلی زیادی را میان مسئولان فدراسیون و نهادهای بالادستی به وجود آورد. قطعاً این بار باید از اتفاقات گذشته درس گرفت و با اقدامات بهتر مانع از رقم خوردن چنین وضعیتی شد.
فعالیت بانوان در برخی رشته‌هایی که هنوز شرایط و بستر آن فراهم نشده هم  دیگر موضوعی است که در اساسنامه مشترک فدراسیون‌ها به آن توجه کرد. در واقع همه این شرایط باید در اساسنامه مدنظر قرار گیرد تا ورزش بدون کمترین هزینه و مشکل پیش برود.
اساسنامه کمیته ملی المپیک نیز توسط شورای نگهبان مورد قبول قرار نگرفته و همین مسئله نشان می‌دهد که گردآوردگان اساسنامه فدراسیون‌ها باید به حساسیت‌هایی که در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی وجود دارد، توجه بیشتری داشته باشند.