رابطه ويتامين K و كوويد۱۹ چيست؟

پژوهشی درهلند نشان داده رابطه‌ای میان وضعیت بد بیماران کووید ۱۹ و پایین بودن میزان ویتامین K در این بیماران وجود دارد. ویتامین K به گروهی از ویتامین‌ها گفته می‌شود که در انعقاد خون نقش دارند. K مخفف واژه لخته‌شدن یا انعقاد به زبان آلمانی است که با حرف K شروع می‌شود. ویتامین K پروتئینی را که برای لخته‌شدن طبیعی خون لازم است فعال می‌کند و این پروتئین به بهبود زخم‌ها و جلوگیری از خون‌ریز‌ی بیشتر کمک می‌کند.

رابطه ويتامين K و كوويد۱۹ چيست؟



پژوهشی درهلند نشان داده رابطه‌ای میان وضعیت بد بیماران کووید ۱۹ و پایین بودن میزان ویتامین K در این بیماران وجود دارد. ویتامین K به گروهی از ویتامین‌ها گفته می‌شود که در انعقاد خون نقش دارند. K مخفف واژه لخته‌شدن یا انعقاد به زبان آلمانی است که با حرف K شروع می‌شود. ویتامین K پروتئینی را که برای لخته‌شدن طبیعی خون لازم است فعال می‌کند و این پروتئین به بهبود زخم‌ها و جلوگیری از خون‌ریز‌ی بیشتر کمک می‌کند.
«ویتامین K» اشاره به دو گروه کوچک از ویتامین‌ها دارد، این دو گروه اصلی، 1K (فیلوکینون) و 2K  (مناکینون) است. هر دو کارکرد مشابهی دارند. ویتامین ۲ K نسبت به ۱ K بهتر جذب می‌شود و مدت زمان طولانی‌تری در بدن ذخیره می‌شود اما بدن می‌تواند مقداری از ویتامین1 K که می‌خوریم را به ۲ K تبدیل کند.
۱ K بیشتر در سبزی‌های برگ‌‌سبز مانند کلم، اسفناج و بروکلی وجود دارد و از طرف خدمات بهداشت ملی بریتانیا (ان‌اچ‌اس) به عنوان گونه اصلی خوراکی ویتامین K شناخته شده است. بزرگسالان روزانه به حدود يك میکروگرم(μg) ویتامین K به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارند. نیاز بیشتر افراد به این ویتامین از طریق رژیم غذایی آن‌ها تأمین می‌شود.
 ویتامین K و یافته‌های کوویدـ۱۹
پژوهشی درهلند نشان داد در میان بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ کسانی که کمبود ویتامین K دارند عوارض شدیدتری نسبت به کسانی که مقدار کافی ویتامین K مصرف می‌کنند، نشان می‌دهند.
 از بین رفتن بافت کشسان باعث می‌شود «افراد احساس کنند به سختی نفس می‌کشند و نشانه‌های تنگی‌نفس پیدا می‌کنند». البته کوویدـ۱۹ به دلیل عفونت و التهاب باعث ایجاد لخته‌های خونی می‌شود و ویتامین K هم به ایجاد لخته‌های خونی کمک می‌کند. رژیم غذایی متعادل برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم است و تغذيه بد آن را تضعیف می‌کند.
تلاش کنید تا انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزی‌ها را بخورید تا اطمینان پیدا کنید که همه مواد‌ لازم و مورد نیاز برای سیستم ایمنی خود را مصرف کرده‌اید.
سارا استانر، مدیر علمی بنیاد تغذیه بریتانیا می‌گوید: «هر ریز‌مغذی نقش ویژه‌ای بر سیستم ایمنی ما دارد، یکی از آن‌ها را قهرمان نکنیم.»