ابتلاي ۷۰ درصدي مردم با تكيه بر احتمالات!

يك نكته از هزاران

يكي از حواشي كروناويروس، در كنار حاشيه‌هاي ديگري چون عدم استفاده مردم از ماسك، ناياب و گران شدن آن، نحوه آمار دادن مسئولان مختلف در مورد تعداد مبتلايان است و تاكيد بر اين نكته كه آناني كه به اين بيماري مبتلا شده‌اند، به دليل وجود آنتي‌بادي در بدن‌شان، ايمن مي‌شوند-در حالي‌كه به گفته پژوهشگران، اين ايمني در نهايت فقط ماه دوام دارد- در مورد ابتلاي ۲۵ ميليون ايراني به کرونا، سخنگوي وزارت بهداشت چنين توضيح مي دهد كه:« بايد توجه کرد منظور از عدد۲۵ ميليون نفر، بر اساس تست‌هاي سرولوژي است که يکي از معاونان وزارت بهداشت مطرح کرده، كه البته در جهان خيلي به تست‌هاي سرولوژي براي تشخيص وضعيت کنوني ابتلاي افراد اتکا نمي‌كنند. بلكه مبناي تشخيص قطعي کرونا در کشور فقط انجام تست‌هاي PCR است.برخي از افراد صرفا ناقل بيماري هستند و هيچ علامتي نشان نداده‌اند و نمي‌توان عدد و رقم دقيقي در اين مورد ارائه داد.»‌با اين حال يك مسئول ديگر به عدد ۳۵ ميليون نفر اشاره كرده است كه اگر واقعا چنين باشد ما با يك فاجعه جمعي مواجهيم و اعلام اين عدد براي مردم بسيار نگران‎كننده است.

 

    يكي از حواشي كروناويروس، در كنار حاشيه‌هاي ديگري چون عدم استفاده مردم از ماسك، ناياب و گران شدن آن، نحوه آمار دادن مسئولان مختلف در مورد تعداد مبتلايان است و تاكيد بر اين نكته كه آناني كه به اين بيماري مبتلا شده‌اند، به دليل وجود آنتي‌بادي در بدن‌شان، ايمن مي‌شوند-در حالي‌كه به گفته پژوهشگران، اين ايمني در نهايت فقط ماه دوام دارد- در مورد ابتلاي 25 ميليون ايراني به کرونا، سخنگوي وزارت بهداشت چنين توضيح مي دهد كه:« بايد توجه کرد منظور از عدد25 ميليون نفر، بر اساس تست‌هاي سرولوژي است که يکي از معاونان وزارت بهداشت مطرح کرده، كه البته در جهان خيلي به تست‌هاي سرولوژي براي تشخيص وضعيت کنوني ابتلاي افراد اتکا نمي‌كنند. بلكه مبناي تشخيص قطعي کرونا در کشور فقط انجام تست‌هاي PCR است.برخي از افراد صرفا ناقل بيماري هستند و هيچ علامتي نشان نداده‌اند و نمي‌توان عدد و رقم دقيقي در اين مورد ارائه داد.»‌با اين حال يك مسئول ديگر به عدد 35 ميليون نفر اشاره كرده است كه اگر واقعا چنين باشد ما با يك فاجعه جمعي مواجهيم و اعلام اين عدد براي مردم بسيار نگران‎كننده است.

    در اين ميان و در حالي‌كه تعداد تلفات روزانه در اثر ابتلا به كوويد19 در كشورما، عددي سه رقمي است عضو كميته علمي ستاد ملي كرونا گفته است:«ايران در حال حرکت به سمت ايمني جمعي کرونا است و اگر ايمني پايدار نباشد حداقل تا زمان دسترسي به واکسن و درمان قطعي به‌طور موقت از اين مخمصه نجات پيدا مي‌کنيم. اگر روزي تا 70 درصد جمعيت ايران مبتلا شوند مي‌توان ماسک، دستکش و... را کنار گذاشت!» اين خبر مي‎تواند مسرت‌بخش باشد؛ ابتدا در صورت داشتن امكانات بيمارستاني و دارويي و درماني براي مراجعه 70 درصدي مبتلايان، و سپس مطمئن بودن از ساخته شدن واكسن در بازه زماني 6 ماهه‌اي كه مبتلايان نسبت به كوويد19، ايمني دارند. اما بسياري از پژوهشگران جهان، معتقدند با توجه به جهش‌هاي مختلف و بسيار اين ويروس، احتمال ساخته شدن واكسن در آينده نزديك بسيار كم است. حال پرسش اين است كه چگونه با تكيه بر احتمالات، براي كشور ما ابتلاي 70 درصدي مردم بهتر است؟

    اين تكيه بر احتمال در حاليست كه رئيس كميته علمي ستاد ملي كرونا گفته:«ايمني جمعي در برابر كرونا، فرضيه‌اي است كه در همه دنيا هست ولي كارآيي ندارد و نمي‌توان مردم يك جامعه را رها كرد تا كرونا بگيرند.»