به جای جوجه‌ها، تخم مرغ‌ها را نابود کنید؛ دردش کمتر است!

يك نكته از هزاران

تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی در مورد معدوم کردن جوجه‌های زنده، در جامعه موجب واکنش‌های فراوانی شد و دل خیلی‌ها را به درد آورد و حتی برخی اعتراض کردند که اصلا چرا گذاشتید این تخم‌مرغ‌ها جوجه شوند و از قبل همان تخم‌مرغ‌ها را معدوم نکردید. خوب حالا سمت جالب ماجرا این است که مرغداران برای کمترکردن درد و حاشیه‌های زنده به گور کردن جوجه‌ها، تخم‌مرغ‌ها را معدوم می‌کنند تا دیگر صدای کسی درنیاید.

به جای جوجه‌ها، تخم مرغ‌ها را نابود کنید؛ دردش کمتر است!

تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی در مورد معدوم کردن جوجه‌های زنده، در جامعه موجب واکنش‌های فراوانی شد و دل خیلی‌ها را به درد آورد و حتی برخی اعتراض کردند که اصلا چرا گذاشتید این تخم‌مرغ‌ها جوجه شوند و از قبل همان تخم‌مرغ‌ها را معدوم نکردید. خوب حالا سمت جالب ماجرا این است که مرغداران برای کمترکردن درد و حاشیه‌های زنده به گور کردن جوجه‌ها، تخم‌مرغ‌ها را معدوم می‌کنند تا دیگر صدای کسی درنیاید.
البته که معدوم کردن جوجه‌ها در صنعت مرغداری و به‌ویژه در صنعت تولید تخم مرغ، عملی است روتین. تولیدکنندگان تخم‌مرغ ترجیح می‌دهند جوجه‌های ماده را نگه دارند و معمولا جوجه‌های نر را از رده خارج می‌کنند چون تغذیه و نگه‌داری جوجه‌های نر هزینه دارد در حالی‌که قرار نیست از آنان سودی حاصل شود.
اما نکته مهم در این ماجرا به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه  برنامه‌ریزی تولید جوجه یکروزه گوشتی بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار بود علی‌رغم نظر تشکل‌های صنفی مرتبط برای تامین گوشت مرغ شب عید و ماه مبارک رمضان درجوجه‌ریزی دی و بهمن سال ۱۳۹۸، که براساس آن بالغ بر ۱۳۰ تا  ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه به ترتیب در دی و بهمن ماه تولید شد. این میزان تولید افزایش بی سابقه‌ای در تولید جوجه یکروزه سبب شد حداقل ۱۰ درصد جوجه یکروزه بیش از نیاز تولید شود.
با وجود این ده درصد مازاد، کروناویروس هم از راه رسید و موجب شد مراسم‌ مختلف عروسی و عزایی که مرغ همواره قربانی ثابت آن است کنسل و حذف شود و لاجرم تقاضا نسبت به عرضه با کاهش 20 درصدی مواجه شد. و مرغ گوشی روی دست مرغداران ماند. آن‌هم در حالی‌که این صنعت امکانات کمی برای نگه‌داری مرغ دارد و موجب شد با افزایش عرضه در بازار، قیمت مرغ کاهش پیدا کند؛ مسئله‌ای که طبعا به ضرر تولیدکنندگان مرغ گوشتی است؛ چرا که به گفته آنان این میزان کاهش قیمت موجب متضرر شدن آن‌ها می‌شود.
یکی دیگر از مشکلاتی که مرغداران به آن اشاره می‌کنند کمبود نهاده برای تغذیه جوجه‌هاست. نگه‌داشتن جوجه به مدت 10 تا 12 ساعت در این شرایط از کیفیت آن کم می‌کند.به گفته رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه  در حال حاضر نهاده‌های طیور در گمرکات موجود است اما ارز مورد نیاز این بخش تخصیص نیافته و حتی نهاده‌های ذرت و سویا در بازار سیاه هم پیدا نمی‌شود! بنابر این تا زمانی که نهاده طیور نباشد تولید معنی
ندارد.
به همین دلیل و نیز به دلیل مشکلاتی که مرغداران با بیمه دارند، نابود کردن جوجه‌ها برای آنان به صرفه‌تر از نگه‌داشتن بود. اما حالا که اعتراض مردم بالا گرفته ، تولیدکنندگان به سراغ نابود کردن میلیون‌ها تخم‌مرغ رفته‌اند تا به توصیه افرادی که از زجرکش شدن جوجه‌ها ناراحت بودند، میلیون‌ها تخم‌مرغ را نابود کنند. البته احتمالا از روز بعد صدای برخی بلند خواهد شد که خوب این تخم‌مرغ‌ها را چرا به رایگان به نیازمندان ندادید و این ماجرا ادامه دارد.