خبرپزشكي

۰

یافته محققان دانمارکی؛
ارتباط عفونت های باکتریایی خون و سرطان روده

مطالعه جدید نشان می دهد بین عفونت های خونی ناشی از برخی باکتری ها و افزایش ریسک سرطان روده ارتباط وجود دارد.
به گزارش مهر، دکتر «اولریک استنز جاستسن» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اودنس دانمارک، در این باره می‌گوید: در این مرحله ما با قطعیت نمی‌توانیم بگوییم که باکتری‌ها به طورمستقیم موجب بروز سرطان روده می‌شوند یا عفونت خونی با این باکتری‌ها به خودی خود منجر به سرطان می‌شود.با این حال محققان تاکید دارند که این یافته‌ها به بهبود غربالگری برای سرطان روده کمک می‌کنند.
محققان این مطالعه، داده‌های بیش از دو میلیون نفر را در دانمارک بررسی کردند و دریافتند افراد دارای عفونت‌های خونی ناشی از گونه‌های بی‌هوازی باکتری‌ها در مقایسه با افراد دارای عفونت‌های خونی ناشی از باکتری‌های هوازی، بالغ بر ۴۲ برابر بیشتر با ریسک ابتلاء به سرطان روده مواجه هستند.باکتری‌های بی‌هوازی نیازی به اکسیژن ندارند و در محیط‌های مختلف از جمله روده انسان که به طور مستقیم موجب عفونت نمی‌شوند، زندگی می‌کنند.مطالعات قبلی رابطه بین برخی باکتری‌های بی‌هوازی و سرطان روده را نشان داده بودند.

هشدار FDA نسبت به عوارض داروی مالاریا برای درمان کرونا
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به پیامدهای احتمالی استفاده از داروی مالاریا برای درمان بیماری کووید-۱۹ هشدار داد. به گزارش ایسنا، سازمان غذا و داروی آمریکا اطلاعیه‌ای صادر و نسبت به عوارض جانبی دو داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین همچون بروز مشکل در ضربان قلب طی آزمایشات بالینی هشدار داد.
این دو دارو که پیش از این سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده اورژانسی آنها را تایید کرده بود با عوارض جانبی در بیماران بدحال کووید-۱۹ همراه است و این بیماران را با مشکلات قلبی مواجه می‌کند.
استفاده از داروهای ضد مالاریا برای بیماران آلوده به کروناویروس جدید هنوز مورد تایید این سازمان قرار نگرفته و تنها در آزمایشات بالینی و تحت نظارت بیمارستان‌ها کاربرد دارد.کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا اظهار داشتند: درحالیکه آزمایشات بالینی برای مشخص شدن اثربخشی و بی‌خطر بودن این دو دارو برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در حال انجام است لازم است عوارض جانبی شناخته شده این داروها در نظر گرفته شود.متخصصان ایتالیایی در آزمایشاتی مشاهده کردند بیش از ۴۰ درصد از بیمارانی که دو بار در طول روز ۶۰۰ میلی‌گرم داروی کلروکین دریافت کرده‌اند جان خود را از دست داده‌اند که علت فوت آنان تا حدودی از عوارض جانبی مرتبط با داروی مالاریا روی قلب بوده است. در مقایسه، ۱۵ درصد از افرادی که دوز پایینی از دارو را دریافت کرده بودند از بیماری ناشی از کروناویروس یا عوارض جانبی دارو روی قلب جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، تنها در ۲۲ درصد از بیماران، مصرف دارو پس از گذشت چهار روز موجب شد تا نتیجه آزمایش کروناویروس در آنها منفی شود.