دردسرهای مکرر سوزش سر معده

دردسرهای مکرر سوزش سر معده

 



سوزش سر دل یک درد ناراحت‌کننده در قفسه سینه و گلو است.این درد گاه‌به‌گاه شایع است،   اما اگر بیش از دو بار در هفته دچار سوزش سر دل می‌شوید، باید به پزشک مراجعه کنید.به گزارش سلامت نیوزبه نقل از روزنامه خراسان، به‌نوشته نشریه پزشکی Healthline وقتی سوزش سر دل به دفعات تکرار می‌شود، می‌تواند در فعالیت‌های روزانه شما اختلال ایجاد و کیفیت خواب را هم مختل کند.شما می‌توانید سوزش معده را با ایجاد تغییر در شیوه زندگی و مصرف دارو برطرف کنید اما در برخی موارد، یک بیماری زمینه‌ای که به درمان پزشکی نیاز دارد، ممکن است علت آن باشد.
 پای اسید معده در میان است
این عارضه نتیجه رفلاکس اسید است. معده در طول هضم اسید تولید می‌کند. هنگام خوردن یا نوشیدن، ماهیچه‌های مری که به معده منتهی می‌شوند، شل می‌شوند.رفلاکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که اسفنکتر تحتانی مری (LES)، دریچه‌ای که در انتهای مری قرار دارد، به‌درستی منقبض یا بسته نمی‌شود. این امر به اسید معده اجازه می‌دهد تا به مری برگردد و باعث سوزش سر دل و التهاب شود.در برخی موارد اسید معده ممکن است به داخل دهان وارد شود. این اتفاق زمانی که خم می‌شوید، شاید بیشتر رخ دهد. همچنین اگر روی شکم خود دراز کشیده باشید، اسید معده را در دهان خود حس خواهید کرد.
 محرک‌های غذایی
برخی از غذاها ممکن است باعث تحریک، طولانی‌شدن یا تشدید سوزش سر دل شود. محرک‌های غذایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. غذاها و نوشیدنی‌هایی که می‌توانند باعث سوزش سر دل شوند عبارتند از: قهوه، نوشابه‌های گازدار، سس‌های سالاد که حاوی سرکه هستند، سس و دیگر محصولات گوجه‌فرنگی، سیر و پیاز، شکلات، غذاهای تند، غذاهای چرب مانند همبرگر، مرغ یا ماهی سرخ‌شده، مرکبات و آب‌میوه‌ها.
 گرسنگی طولانی مدت
یکی دیگر از علل رفلاکس معده-مری، گرسنگی طولانی‌مدت است. اگر چندین ساعت غذا نخورده باشید، تجمع مایعات گوارشی می‌تواند به رفلاکس اسید و سوزش سر دل منجر شود.در این مواقع حالت تهوع و درد گرسنگی هم می‌تواند ایجاد شود.
 رفلاکس معده به مری
سوزش سر دل بیشتر با بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) مرتبط است.
GERDشکل جدی‌تری از رفلاکس اسید است. در GERD، رفلاکس به صورت مزمن در ‌می‌آید.
 مصرف دارو
برخی از داروهای تجویزی و بدون نسخه (OTC) و مکمل‌های غذایی هم ممکن است رفلاکس اسید را افزایش دهند یا پوشش مری را تحریک کنند و باعث سوزش سر دل شوند.آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند کلیندامایسین، ایبوپروفن، آسپرین، مکمل‌های آهن، متفورمین (گلوکوفاژ)، مسدودکننده‌های کانال کلسیم، استاتین ها و آرام بخش ها مانند والیوم از داروهایی هستند که به سوزش سردل منجر می‌شوند. اگر سوزش سر دل دارید و مشکوک هستید که به‌دلیل مصرف دارو است، با یک متخصص صحبت کنید.