جهانی شدن و رقابت‌پذیری؛ بزرگترین مسائل پیش روی صنعت

مدیرعامل فولاد مبارکه:

رسالت صنعت فولاد امروز کمک به افزایش رشد اقتصادی، حفظ اشتغال و به گردش درآوردن چرخ‌های اقتصاد ملی است و از این منظر، دوران حساسی پیش روی این صنعت قرار دارد.

اصفهان -راعی
رسالت صنعت فولاد امروز کمک به افزایش رشد اقتصادی، حفظ اشتغال و به گردش درآوردن چرخ‌های اقتصاد ملی است و از این منظر، دوران حساسی پیش روی این صنعت قرار دارد.
مهندس عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه، با تأکید بر اینکه جهانی شدن و برخورداری از صنعت رقابت‌پذیر از بزرگترین مسائل پیش روی صنعت و اقتصاد کشور است، در پاسخ به سؤالی دربارۀ گام‌های فولاد مبارکه در حوزۀ جهش تولید چنین پاسخ داد:
امسال به فرمودۀ مقام معظم رهبری سال «جهش تولید» نامگذاری شده است.سالی که درست در شدیدترین تحریم‌های بین المللی علیه اقتصاد ایران، قرار است حرکتی جهش گونه در اقتصاد ایران شکل گیرد و تا امروز که پنج ماه از سال سپری شده، نمود عینی این امر در برخی از بخش‌های صنعتی و معدنی کشور به خصوص حوزۀ فولادسازی آشکار شده است.
ایران با برخورداری از نیروهای جوان و
تحصیل کرده، دسترسی به بازار 400 میلیون نفری منطقه، وجود پتانسیل های درونی، مانند معادن و وجود راه‌های استراتژیک، ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه های مختلف اقتصادی دارد و حوزۀ صنایع معدنی و به ویژه فولادسازی نیز از این امر مستثنا نیست.واقعیت آن است که فشارهای خصمانۀ آمریکا در سه سال گذشته سبب شده رشد اقتصادی در کارنامۀ اقتصاد ایران منفی شود، ولی بدنۀ تولید و صنعت کشور توانسته همچنان استوار باشد و نه تنها نیاز داخلی کشور را برآورده سازد، بلکه محصولات خود را روانۀ بازارهای هدف صادراتی کند و در دورهای که فروش نفت عملا امکان پذیر نیست، برای کشور ارزآوری داشته باشد. شاید به صراحت بتوان گفت: همین ایستادگی است که نماد تاب آوری بالای اقتصاد ایران است. خوشبختانه با درک این موضوع و شرایط موجود، در اقتصاد ایران شعار «جهش تولید» در پیشانی استراتژی‌های اقتصادی و ملی قرار گرفته تا نیاز مهم ایجاد اشتغال و ثروت در کشور محقق شود.
در این میان نکتۀ حائز اهمیت آن است که اکنون در سایۀ شدیدترین و بی‌سابقه ترین تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران، «جهش تولید» استراتژی اصلی کشور قلمداد شده و بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی نیز به خوبی به این نکته پی برده اند که نه تنها نباید متوقف شوند، بلکه باید در مسیر توسعه حرکت کنند.
نکتۀ حائز اهمیت آن است که از منظر علمی، اقتصاد ایران اکنون در دورۀ رکود تورمی قرار دارد و آنچه در این دورۀ زمانی نیاز کشور است
سرمایه گذاری‌های جدید و توسعۀ صنایع مولد و بالادستی است؛ البته باید توجه داشت که صنعت کشور، با وجود پتانسیل‌های قابل توجه، نیاز به حمایت‌های جدی و اساسی دارد؛ به ویژه اینکه صنایع با وجود تحریم‌ها و فشارهای مالی طی دو سال گذشته ایستادگی کرده اند و اجازه نداده اند وضعیت اشتغال کشور با بحران مواجه شود و همچنان نیز میتوان به افق‌های جدید امیدوار بود.
 چندین دستاورد بزرگ در کارنامۀ صنعت فولاد کشور ثبت شده است
در این میان، توسعۀ صنعت فولاد کشور در دورانی صورت میگیرد که موقعیت اقتصاد ملی از
 هر نظر حساس است؛ هم کرونا روندها را تغییر داده و هم تحریم‌ها مدام روی هم تلنبار می‌شود.با این حال در همین مقطع زمانی، چندین دستاورد بزرگ در کارنامۀ صنعت فولاد کشور ثبت شده است.
یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین آنها مشارکت قابل تحسین صنعت فولاد در راه اندازی خط لولۀ انتقال نفت گوره به جاسک است.برای اولین بار در تاریخ اقتصاد کشور، لوله های فولادی مناسب برای انتقال نفت ترش در کشور به کمک فولاد مبارکه و فولاد اکسین تولید شده است.همین اقدام موجب صرفه جویی چندین میلیون دلاری در کشور شده و علاوه بر آن، صنعت فولاد را نیز از نظر فناوری تولید و تجربۀ ساخت، چندین گام به پیش رانده
 است.
همزمان، راه اندازی ابرپروژه نورد گرم شمارۀ 2 نیز موفقیت بزرگ دیگری است که در کارنامۀ فولاد مبارکه و اساسا صنعت فولاد کشور به ثبت رسیده است.این اقدام «پویش تولید، تداوم و امید» برای فولاد مبارکه است. با راه اندازی ابرپروژه نورد گرم شمارۀ 2 ظرفیت تولید کلاف گرم در فولاد مبارکه به 7.2 میلیون تن خواهد رسید و بر این اساس نه تنها از واردات بی نیاز خواهیم شد، بلکه امکان صادرات نیز خواهیم یافت. همین امروز نیز بخشی از ورق‌های موردنیاز صنایع خودروسازی، صنایع نفت و گاز و لوله‌سازی و لوازم خانگی در داخل تولید می‌شود.همچنین همزمان با افتتاح نورد گرم شمارۀ 2، اشتغال قابل توجهی برای جوانان کشور ایجاد مي‌شود.