تأمین امنیت غذایی و آینده پایدار مردم در گرو حفظ خاک است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ استان همدان:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ استان همدان با اشاره به با اشاره به روز جهانی خاک با شعار «خاک و آب، منشأ زندگی» گفت: حفاظت از خاک در تامین امنیت غذایی نقش به نقش بسزایی دارد گفت: تامین امنیت غذایی و آینده پایدار مردم در گرو حفظ خاک است.

تأمین امنیت غذایی و آینده پایدار مردم در گرو حفظ خاک است

همدان- محبوبه یادگاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ استان همدان با اشاره به با اشاره به روز جهانی خاک با شعار «خاک و آب، منشأ زندگی» گفت: حفاظت از خاک در تامین امنیت غذایی نقش به نقش بسزایی دارد گفت: تامین امنیت غذایی و آینده پایدار مردم در گرو حفظ خاک است.
رضا بهراملو با اشاره به ضرورت حفظ خاک در آستانه روز جهانی خاک اظهار کرد: ۱۴ آذر روز جهانی خاک با شعار «خاک و آب، منشأ زندگی» است به ویژه که در شرایط فعلی غذا یک اسلحه و خاک کارخانه تولید این اسلحه به شمار می‌آید.
وی با بیان اینکه اهمیت خاک حاصلخیز به منظور تامین و پایداری امنیت غذایی به ویژه در محصولات استراتژيک بر کسی پوشیده نیست افزود: تنها ۶ درصد از اراضی کشور، خاک حاصلخیز کلاس ۱ و ۲۳ درصد خاک حاصلخیز کلاس ۲ است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ استان همدان یادآور شد: حفاظت از خاک حاصلخیز الزامی است از همین رو در حوزه ساخت و ساز یا ایجاد واحدهای تولیدی حفظ این ۲۹ درصد باید مدنظر باشد.
وی در بخش دیگر از اقدامات انجام شده در جهت حفظ اراضی حاصلخیز یاد کرد و گفت: در کنار برنامه‌های مدون و ترویجی در بخش‌های مختلف کشاورزی، اقداماتی در راستای حفظ خاک نیز مد نظر است.
بهراملو با اشاره به اینکه از حدود یک میلیون سطح زراعی استان همدان حدودا ۳۰۰ هزار هکتار هر ساله به صورت آیش رها می‌شد بیان کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها بهره‌گیری از اراضی آیش از اولویت‌هاست به نحوی که تبدیل آیش زرد به آیش سبز در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: در سال زراعی جاری ۴۳۵ هزار هکتار زیر پوشش طرح جهش تولید در دیمزارهاست که یکی از نکات اصلی این طرح حفظ خاک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی‌ استان همدان در بخش دیگر سخنانش تصریح کرد: برای تشکیل هر یک سانتیمتر خاک زراعی ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان نیاز است از همین رو جلوگیری از فرسایش به جد پیگیری می‌شود.
 حدود ۹۰ درصد از اراضی استان مجهز به سیستم‌های آبیاری نوین است
وی افزون بر اهمیت خاک، به مصرف بهینه آب نیز اشاره کرد و افزود: متوسط مصرف آب کشاورزی در دنیا ۷۰ درصد است و این عدد در استان همدان نیز بین ۷۰ تا ۷۵ درصد برآورد شده است.
بهراملو این عدد را مستند دانست و یادآور شد:حدود ۹۰ درصد از اراضی استان مجهز به سیستم‌های آبیاری نوین است همچنین راهکارهای افزایش تولید ضمن مصرف کمتر آب از اولويت‌های سازمان جهاد کشاورزی به شمار می‌آید.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان گفت:پنج مورد ساخت و ساز غیرمجاز با هدف اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی در زمین‏های کشاورزی همدان تخریب شد.
فرهنگ زمانی با خبرنگاران با اعلام این خبر افزود:پنج مورد از ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی روستاهای مهدی آباد و یکن آباد شهرستان همدان به مساحت تقریبی ۲۶۰ مترمربع محوطه سازی، ۲۴۰ مترمربع بنا ، ۱۵۰ متر دیوارکشی و ۱۵۰ متر پی کنی دیوار تخریب شد.
وی اظهار کرد:مالکان این زمین ها بدون اخذ مجوز از مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز کرده بودند که همه آنها منظور تامین امنیت غذایی، جلوگیری و مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز در قالب اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها قلع و قمع و تخریب شدند.
این مسئول گفت: مساحت کل زمین های رفع تصرف شده حدودا ۲ هکتار و به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیارد تومان بوده که با دستور مقام محترم قضایی و همکاری نیروی انتظامی ، شهرداری و همکاران مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان همدان به حالت اولیه بازگردانده شدند.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل  ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.