خطر موج " آموزشی کرونا " در مدارس

وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است که از ۱۵ شهریور تمام دانش آموزان موظفند که در مدارس حاضر شوند. وی اظهار داشته که اولویت با حضور فیزیکی در مدارس است مگر اینکه وزارت بهداشت نسبت به احتمال خطر ابتلا به کرونا نظر خاصی داشته باشد که در این صورت مجبوریم حضور دانش آموزان را منتفی اعلام کنیم.

خطر موج " آموزشی کرونا " در مدارس

 

وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است که از 15 شهریور تمام دانش آموزان موظفند که در مدارس حاضر شوند. وی اظهار داشته که اولویت با حضور فیزیکی در مدارس است مگر اینکه وزارت بهداشت نسبت به احتمال خطر ابتلا به کرونا نظر خاصی داشته باشد که در این صورت مجبوریم حضور دانش آموزان را منتفی اعلام کنیم.
ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که همه خانواده های ایرانی نسبت به تعلیم و تحصیل دانش آموزان خود نگران هستند. به خصوص آنها که دانش آموز پایه اولی دارند بیش از دیگر اقشار نگران عدم یادگیری و تحکیم پایه های آموزشی برای فرزندشان هستند. ضمن اینکه دیگر والدین و دیگر پایه های آموزشی نیز نسبت به کیفیت آموزش مجازی نگرانی هایی دارند که می تواند به نوبه خود قابل بررسی باشد.
این را گفتیم تا مسئولان بدانند دغدغه آنها نسبت کیفیت آموزشی کشور را درک می کنیم. اما مسئله بحث دو مقوله مهم و مهمتر است. امروز یادگیری اصولی و احتمال عقب ماندن دانش آموزان از تحصیل یک ضرورت است ولی در سوی دیگر حفظ جان آنها و متعاقباً حفظ سلسله وار سلامت جامعه نیز ضرورتی به مراتب با اهمیت تر است.
امروز آموزش و پرورش معتقد است می تواند در مناطق سفید یا زرد در مدارسی که فضای کافی برای دانش آموزان وجود دارد، کلاس ها را حضوری برگزار کند. اما نکته اینجاست که متاسفانه فاصله و مرز میان مناطق سفید و زرد و قرمز در کشورمان بسیار کم است. حتی در مناطق سفید ما تعداد کثیری از مبتلایان بستری و چند برابر آن ناقلان خاموش را داریم که درحال چرخیدن در میان مردم هستند و حتی خودشان از بیماری بی خبرند.
هیچ تضمینی وجود ندارد که یک مدرسه و کلاس درس در منطقه ای سفید، موجب فراگیر کردن کرونا در آن شهر و منطقه نگردد. متاسفانه کرونا ویروسی است که تنها محدود به فرد مبتلا نمی شود و در کمترین زمان ممکن تمامی افراد در ارتباط با بیمار را نیز گرفتار می کند، حال چه اعضای خانواده وی باشند، چی همکلاسی، چه کادر آموزشی چه درطی مسیر در سرویس مدرسه و اتوبوس و مغازه های بین راه باشد. مهم این است که با بازگشایی حضوری مدارس تعداد زیادی از خانواده ها و افراد مجبورند که از خانه بیرون بیایند و تردد و رفت و آمدها بیشتر شود. این مسئله به تنهایی دلیل کافی برای افزایش ابتلا به کرونا می باشد.
ضمن اینکه آنطور که در اخبار ملاحظه شده، برخی از اعضای حاضر در کارگروه مبارزه با کرونا، مخالفت خود را با بازگشایی مدارس اعلام کرده اند و آن را پیش زمینه موج عظیم بعدی دانسته اند و اینکه مقامات آموزش و پرورش درمورد رعایت پروتکل های بهداشتی و هماهنگی با وزارت بهداشت صحبت می کنند، امری جداست.
به هرحال باید پذیرفت که شرایط زندگی در دوران کرونا عادی نیست و محدودیت ها و ضرر و زیان ها به لحاظ مادی و معنوی مشمول حال همه مردم دنیا شده است.  به نظر می رسد مسئولان امرباید بپذیرند که در شرایط فعلی نمی توان انتظار داشت خانواده ها به راحتی حاضر به روانه کردن فرزندان خود به مدارس شوند. ضمن اینکه خانواده ها نیز باید درک کنند که در شرایط فعلی حفظ جان و سلامت خود و فرزندان و دیگر شهروندان بیش از هر مسئله دیگری حائز اهمیت است و باید شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که بتوانیم از این بحران به سلامت خارج شویم. به همین منظور باید باردیگر تاکید کرد که آنچه ستاد مبارزه با کرونا تصمیم می گیرد باید اولویت مسئولان و نهادها و اقشار مختلف جامعه باشد.