چراغ جادویی به نام سهام عدالت

وقتی خبر آزاد شدن سهام عدالت به گوش آنانی که ازاین سهام، سهمی برده بودند رسید، طبعا همه دارندگان به‌نحوی خوشحال شدند، و برخی که حتی آن‌را فراموش کرده بودند، این سهام را از پستوهای خانه، بیرون آوردند و به آن امید بستند؛ برخی با فروش مستقیم و برخی با فروش غیرمستقیم. در روزها و هفته‌های نخست هم مدام به دارندگان سهام عدالت توصیه می‌شد برای فروش سهام عدالت عجله نکنند، چون این سهام ارزش بسیاری دارد و گران‌تر خواهدشد. حتی خبر رسید که می‌توان با وثیقه قراردادن این سهام از برخی بانک‌ها، کارت اعتباری گرفت و خرید کرد. همین وعده‌های خوش موجب شد آنانی که سهام عدالت نگرفته بودند، صدای‌شان بلند شود که پس سهم ما کو؟! برخی مسئولان هم ابتدا قول دادند به درخواست جاماندگان از سهام عدالت رسیدگی کنند، بعد اما اعلام کردند که به هردلیلی، شرایطش فراهم نیست؛ شاید این مسئولان هم باور کرده بودند که سهام عدالت قرار است نقش چراغ جادو را بازی کند و اگر این‌طورباشد، هزینه زیادی روی دست دولت خواهد گذاشت. اما درعمل آنانی که فروش غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند، علی‌رغم وعده‌های داده شده در مورد ارزش حداقل ۲۰ میلیونی این سهام، به مبلغی شاید بیش از ۵۰۰ هزارتومان در بهترین حالت دست نیافتند. تکلیف آنانی هم که فروش مستقیم را انتخاب کرده بودند روشن است، آن‌قدر به توصیه عجله نکردن، گوش دادند که حالا ارزش این سهام نصف شده و عملا فروش ۳۰ یا ۶۰ یا ۱۰۰ درصد آن گرهی از مشکلات آنان نمی‌گشاید.

چراغ جادویی به نام سهام عدالت

وقتی خبر آزاد شدن سهام عدالت به گوش آنانی که ازاین سهام، سهمی برده بودند رسید، طبعا همه دارندگان به‌نحوی خوشحال شدند، و برخی که حتی آن‌را فراموش کرده بودند، این سهام را از پستوهای خانه، بیرون آوردند و به آن امید بستند؛ برخی با فروش مستقیم و برخی با فروش غیرمستقیم. در روزها و هفته‌های نخست هم مدام به دارندگان سهام عدالت توصیه می‌شد برای فروش سهام عدالت عجله نکنند، چون این سهام ارزش بسیاری دارد و گران‌تر خواهدشد. حتی خبر رسید که می‌توان با وثیقه قراردادن این سهام از برخی بانک‌ها، کارت اعتباری گرفت و خرید کرد. همین وعده‌های خوش موجب شد آنانی که سهام عدالت نگرفته بودند، صدای‌شان بلند شود که پس سهم ما کو؟! برخی مسئولان هم ابتدا قول دادند به درخواست جاماندگان از سهام عدالت رسیدگی کنند، بعد اما اعلام کردند که به هردلیلی، شرایطش فراهم نیست؛ شاید این مسئولان هم باور کرده بودند که سهام عدالت قرار است نقش چراغ جادو را بازی کند و اگر این‌طورباشد، هزینه زیادی روی دست دولت خواهد گذاشت. اما درعمل آنانی که فروش غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند، علی‌رغم وعده‌های داده شده در مورد ارزش حداقل 20 میلیونی این سهام، به مبلغی شاید بیش از 500 هزارتومان در بهترین حالت دست نیافتند. تکلیف آنانی هم که فروش مستقیم را انتخاب کرده بودند روشن است، آن‌قدر به توصیه عجله نکردن، گوش دادند که حالا ارزش این سهام نصف شده و عملا فروش 30 یا 60 یا 100 درصد آن گرهی از مشکلات آنان نمی‌گشاید.
اما خبر جالب دیگر درمورد این چراغ جادو، طرح خودرودارشدن خانوارهای کم درآمد است از طریق سهام عدالت؛ در جایی‌که دارندگان سهام نه از فروش آن و نه از نگه داشتنش طرفی نبستند و چیزی دست‌شان را نگرفت حالا امید دیگری از روزن سهام عدالت برای آنان سربرکرده است. اما البته این روزن برای همه آنانی که سهام عدالت دارند گشوده نشده است؛عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته معیارما خانوارهای چهارنفره هستند که درصدی از سهام عدالت‌شان را به خودروسازمی‌دهند و در زمان تحویل خودرو مابقی را پرداخت می‌کنند. پرسش مهم این است که در این میان کدامیک بیشتر سود می‌برند: خودورسازانی که درصدی ازسهام عدالت مردم را می‌گیرند و یا مردمی که خودروهایی غیراستاندارد با قیمت‌های نجومی وغیرواقعی نصیب‌شان خواهد شد، اگر بتوانند مابه‌التفاوات قیمت خودرو را بپردازند!