رئیس امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران: مرتع‌داری ایجاد تعادل بین دام و مرتع است

رئیس امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به مدیریت مراتع در راستای حفظ و نگه داری گفت: مرتع‌داری در حقیقت ایجاد تعادل بین دام و چراگاه است.


شرق استان تهران -ایرج صادقعلی
رئیس امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به مدیریت مراتع در راستای حفظ و نگه داری گفت: مرتع‌داری در حقیقت ایجاد تعادل بین دام و چراگاه است.
ایرج قاسمی رئیس امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در گفتگو با خبرنگارآفرینش درباره مرتع داری و حفاظت از آن اظهار داشت:مرتع‌داری در حقیقت ایجاد تعادل بین دام و مرتع، و سایر نهادهای پرورش دام و همچنین تولید و استفاده بهینه از منابع طبیعی
 بدون  آسیب به پوشش گیاهی می‌باشد.
وی در ادامه افزود: کلیه مراتع استان تهران شامل ۹۱۸ هزار
 هکتار بوده که این مساحت به مراتع قشلاقی با ۳۸۶ هزار هکتار، مراتع میان بند ۵۴۹ هزار هکتار و مراتع درجه یک و ییلاقی ۲۲۵ هزار هکتار تقسیم بندی می‌شود.
رئیس امور مراتع  تعداد بهره برداران از مراتع استان را که عمدتاً شامل دامداران و عشایر بوده را ۵۵۸۲ نفر دانست و گفت:بر اساس ظرفیت این مراتع، حدود ۵۸۵ هزار دام مجاز به استفاده و چرا در این پهنه و حدود ۱۷۶ زنبوردار با ۴۰ هزار کندو در سطح مراتع در حال تولید و بهره برداری مشغول می‌باشند.
قاسمی به کنترل فشار بر مراتع با استفاده از طرح های تلفیقی اشاره کرد و گفت: وجود اکوکمپ ها و طرح‌های اقتصادی ازقبیل زنبورداری و توسعه و تولید گیاهان دارویی فشار کمتری را بر مراتع وارد و از طرفی معیشت دامدار و بهره‌بردار را بالا برده که هم به صرفه‌تر و اقتصادی‌تر و هم از سود بیشتری کسب می‌کنند.
وی تعداد کل سامانه‌هایی که مجاز به تهیه طرح مرتع داری نیستند ۴۹۸ مورد عنوان کرد و گفت: اینها عمدتاً در مناطق پادگان‌ها و مناطق
۴ گانه محیط زیست بوده که از گردونه تهیه طرح خارج و تعداد کل
 سامانه های مجاز به تهیه طرح ۴۴۹ مورد هست، از این تعداد ۲۰۶ طرح تهیه و واگذار و یا در حال ارسال به دفتر اسناد رسمی و مابقی به صورت پروانه هستند.
رئیس امور مراتع شناسایی کانال های بحران و حریق را به منظور
پیش آگاهی و پیشگیری حوادث عنوان کرد و گفت: یکی از پیشگیری‌ها در بحث مرتع قبل از شروع فصل حریق، پیرایش و چرای علوفه‌های زیراسکوب‌های پارک‌های جنگلی و مناطق حساس به حریق، توسط بهره برداران و دامداران بوده که درصد رخداد حریق را تا میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.