سیاست خارجی و اثرگذاری آن بر معیشت مردم

در نگاه ظاهر می بینیم که هرسال میزان حقوق و دستمزد افزایش می یابد، اما به سبب کاهش ارزش پول ملی این روند درحقیقت بیانگر فقیرتر شدن قشر گسترده ای از مردم کشور می باشد.

در نگاه ظاهر می بینیم که هرسال میزان حقوق و دستمزد افزایش می یابد، اما به سبب کاهش ارزش پول ملی این روند درحقیقت بیانگر  فقیرتر شدن قشر گسترده ای از مردم کشور می باشد.
مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ منتشر کرده است. این گزارش، آمار درآمد سرانه را به قیمت‌های جاری و قیمت‌های ثابت با سال پایه۱۴۰۰ منتشر کرده است. این آمارها نشان می‌دهد که به‌طور متوسط درآمد هر ایرانی در سال‌های اخیر چه رقمی را ثبت کرده است.
مطابق بررسی‌های صورت‌گرفته میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این ۱۳سال، به میزان ۲۰درصد کاهش یافته است. اما در همین فاصله، در سال۱۳۹۶ پس از اجرایی شدن برجام، درآمد سرانه به شکل قابل توجهی رشد کرد و حتی به نزدیکی سال۱۳۹۰ رسید. اما در سال‌های بعد و پس از کنار گذاشتن توافق هسته‌ای، وضعیت درآمد سرانه نیز کاهش یافت و این روند کاهشی تا سال۱۳۹۹ تداوم پیدا کرد.
این گزارش از سوی مرکز آمار کشور به عنوان اصلی ترین مرجع آمارگیری منتشر شده است و نشان می دهد که توسعه سیاست خارجی کشور تا چه اندازه بر زندگی و معیشت مردم اثرگذار است. حال اگر نخواهیم این حقیقت را بپذیریم که برای داشتن رفاه و آسایش بیشتر باید نوع تعامل خود با جهان را اصلاح کنیم، قطعاً چشم بر آمار و مستندات رسمی بسته ایم و سلیقه گرایی را بر نتیجه گرایی ارجح دانسته ایم.