افطار را با مواد غذایی سبک آغاز کنید

یک متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت تغذیه در ماه رمضان گفت: زمان‌بندی برای مصرف و میزان غذای مناسب به منظور حفظ سلامت و بهره‌مندی از فواید این ماه مبارک امری ضروری است؛ توصیه می‌شود افطار را با مواد غذایی سبک آغاز و پس از آن شام مصرف شود.

افطار را با مواد غذایی سبک آغاز کنید

یک متخصص تغذیه  با اشاره به اهمیت تغذیه در ماه رمضان گفت: زمان‌بندی برای مصرف و میزان غذای مناسب به منظور حفظ سلامت و بهره‌مندی از فواید این ماه مبارک امری ضروری است؛ توصیه می‌شود افطار را با مواد غذایی سبک آغاز و پس از آن شام مصرف شود.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به اصول تغذیه روزه داری، اظهار کرد: مطالعات متعددی نشان داده‌اند که روزه‌داری، در صورت رعایت اصول صحیح می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: البته به دلایل پزشکی، روزه‌داری برای برخی افراد مناسب نیست؛ خوشبختانه در سال‌های اخیر، با توجه به افزایش جمعیت مسلمانان در سراسر جهان و پیشرفت علم تغذیه، دستورالعمل‌های جامع‌تری از سوی انجمن‌های بزرگ دنیا منتشر شده است.
وی ادامه داد: این دستورالعمل‌ها، حاصل تحقیقات گسترده و بررسی‌های علمی بوده و دیگر صرفاً بر اساس نظرات شخصی متخصصان نیست.
غیور با اشاره به اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان، بیان کرد: شروع افطار با مواد غذایی سبک و مصرف شام پس از آن به تنظیم متابولیسم بدن کمک کرده و از پرخوری جلوگیری می‌کند.
این متخصص تغذیه درخصوص میزان و زمان غذا خوردن، مطرح کرد: با توجه به اینکه در ماه رمضان معمولاً یک وعده غذایی اصلی وجود دارد، مهم است که هم به زمان و هم به میزان غذا خوردن توجه شود، زیرا پرخوری در این وعده، می‌تواند منجر به افزایش وزن و مشکلات گوارشی شود.
غیور افزود:آهسته غذا خوردن به هضم بهتر غذا و احساس سیری کمک می‌کند، همچنین انتخاب نوع غذا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
این متخصص تغذیه با اشاره به چگونگی شروع افطار و سحر، یادآور شد: توصیه می‌شود افطار با مواد غذایی مانند خرما، سوپ و عسل آغاز شود، این مواد انرژی لازم را به بدن رسانده و به تنظیم قند خون کمک می‌کنند، همچنین در وعده سحری، مصرف غذاهایی با کربوهیدرات‌های پیچیده مانند برنج توصیه می‌شود.
غیور با بیان اینکه با توجه به تغییر در الگوی غذا خوردن، ممکن است برخی مشکلات گوارشی مانند یبوست یا سوء هاضمه رخ دهد، گفت: برای پیشگیری از این مشکلات مصرف فیبر کافی مانند نان سفید، نوشیدن آب و مایعات فراوان و پرهیز از پرخوری ضروری است.این متخصص تغذیه تصریح کرد: همچنین برای جلوگیری از افت قند خون، مصرف سحری و انتخاب مواد غذایی مناسب در این وعده بسیار مهم است؛ برای رفع تشنگی نوشیدن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر ضروری است.
غیور با اشاره به پرهیزات ماه رمضان، گفت: پرهیز از مصرف مواد غذایی فرآوری شده، نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرچرب در این ماه ضروری است. جایگزینی آب به جای نوشیدنی‌های ناسالم و مصرف مایعات فراوان در فواصل زمانی مناسب بین افطار تا سحر، برای پیشگیری از افت فشار خون و حفظ تعادل بدن توصیه نیز می‌شود.
این متخصص تغذیه همچنین با اشاره به آمادگی قبل از ماه رمضان، گفت: توصیه می‌شود که دو هفته قبل از آغاز ماه مبارک، مصرف مواد حاوی کافئین مانند قهوه و چای کاهش یابد تا از بروز سردرد در طول روزه‌داری جلوگیری شود؛ استفاده از نوشیدنی‌های گیاهی به جای نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز نکته‌ای قابل توجه است.
وی اضافه کرد: همچنین به حداقل رساندن مصرف دخانیات (سیگار) به دلیل تاثیر منفی بر مصرف مایعات و سلامت عمومی امری ضروری است.