میز خبر

۰

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی:
اخذ شهریه اضافی برای آموزش های الکترونیکی مدارس ممنوع است

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: اخذ شهریه اضافی از دانش آموزان برای برگزاری کلاس‌های آنلاین آموزشی ممنوع است.
مجتبی زینی‌وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرانجام تصمیم‌‌گیری برای تعیین تکلیف بازپرداخت شهریه غیرآموزشی دانش آموزان بیان کرد: درباره شهریه فوق برنامه غیرآموزشی مانند غذا، سرویس، ورزش و مواردی از قبیل این فعالیت‌ها در صورت آنکه تعهدات  انجام نشده باشد باید هزینه‌ها برگردانده شود یا برای سال آینده دانش‌آموزان به شرط ماندگاری در همان مدرسه محاسبه شود.او ادامه داد: آنچه در شورای سیاستگذاری مصوب کردیم این بود که موسسان موظف هستند تا حقوق کامل همکاران و معلمان را پرداخت کنند در غیر اینصورت برخورد‌های بسیارجدی با موارد تخطی از قانون داریم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی بیان کرد: تخلفی در استان به دست ما رسید که در این مورد شورای نظارت استان را ملزم کردیم تذکر کتبی به موسس دهد از طرفی هم حقوق معلمان باید متناسب با قرار داد منعقد شده پرداخت شود.
زینی‌وند با اشاره به اینکه موسسان مدارس و مراکز غیردولتی هم در این شرایط با مشکلاتی مواجه هستند، تاکید کرد: شورای سیاستگذاری مصوب کرد که شورای نظارت استان برای برگشت شهریه تصمیم گیری کند، البته شهریه هزینه ثابت و فوق برنامه آموزشی برگشت داده نمی‌شوند و شاهد هستیم برخی مدارس غیردولتی حتی بیش از ساعات درسی در مدرسه جریان آموزش را تداوم دادند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تاکید کرد: مدارس به
هیچ عنوان بابت آموزش‌های آنلاین شهریه اضافی دریافت نمی‌کنند. سامانه تلفنی ۴۳۱۷ فعال کردیم تا تخلفات در این زمینه گزارش شوند. موارد عدول از قانون را برای پیگیری مورد توجه ویژه قرار می‌دهیم.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش:
۱۵ رشته جدید هنرستانی در راه است
مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش  و پرورش از ورود رشته‌های جدید هنرستانی از سال آینده خبر داد و گفت: ۱۵ رشته جدید به تصویب رسیده و از سال تحصیلی آینده ارائه خواهد شد.
سیدمصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر، برخی عناوین رشته‌های جدید را اعلام و اظهار کرد: خدمات گلخانه‌ای، تعمیر ماشین‌های اداری، مهمانداری هواپیما، تعمیر موتور هواپیما، فرآوری گیاهان دارویی، طراحی صفحات وب و تولید محتوای انیمیشن از جمله رشته‌های جدید در چهار زمینه صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر هستند که متناسب با نیاز بازار کار طراحی شده و تدریس خواهند شد.
وی افزود: حضور بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی به منظور ایجاد تناسب میان مهارت هنرجویان و نیاز بازار کار، یک امر اجتناب ناپذیر است و لازم است نهادهای تصمیم گیر و دستگاه های ذیربط با در نظر گرفتن مشوق‌های قانونی، انگیزه‌های لازم را در بخش خصوصی ایجاد کنند تا این ارتباط و تعامل میان بخش آموزش و بازار کار افزایش یابد.
مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش تربیت و آموزش نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار را از جمله اهداف هنرستان‌ها دانست و گفت: ترویج و تقویت فرهنگ تولید و کارآفرینی نیز در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دنبال می‌شود.
آذرکیش ادامه داد: کارآفرینی مؤلفه مهمی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور است و در اسناد بالادستی چون سندتحول بنیادین نیز بر آن تاکید شده است. برای تحقق تکالیف سندتحول از سال ۱۳۹۰  درس کارآفرینی وارد برنامه درسی ملی شد و دروسی مانند کار و فناوری در پایه ششم، هفتم، هشتم و نهم گنجانده شد و کارآفرینی در دوره متوسطه دوم نیز به عنوان دروس اصلی آموزش داده می شود. توسعه آموزش‌های مهارتی در دستورکار آموزش و پرورش قرار دارد و به منظور افزایش سهم سرمایه انسانی، از طریق آموزش مهارت، خلاقیت و کارآفرینی تلاش می‌کنیم.
وی با بیان اینکه محیط، فرصت کارآفرینانه و فرد کارآفرین سه مولفه مهم در مقوله فرهنگ کارآفرینی هستند، گفت: نقش ملعمان در ارتقای این فرهنگ را نمی‌توان نادیده گرفت. آنها می‌توانند در قالب فرآیندهای یاددهی و یادگیری، فرهنگ کارآفرینی را نهادینه کنند.