تکذیب کاهش زمان ذخیره سهمیه بنزین در کارت‌های سوخت

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کاهش زمان ذخیره سهمیه بنزین در کارت‌های هوشمند سوخت را تکذیب کرد.


سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کاهش زمان ذخیره سهمیه بنزین در کارت‌های هوشمند سوخت را تکذیب کرد.
به گزارش شانا به نقل از ایرنا، فاطمه کاهی با بیان اینکه تصمیمی برای تغییر در مقدار ذخیره بنزین در کارت‌های سوخت اتخاذ نشده است، گفت: ‌هیچ برنامه‌ای برای تغییر زمان ذخیره سهمیه بنزین وجود ندارد و هرگونه تغییری در این باره به‌شدت تکذیب می‌شود.
وی تأکید کرد:‌ هر تصمیمی در این باره در سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اطلاع‌رسانی می‌شود.
بر پایه این گزارش، با نزدیک شدن به زمان واریز سهمیه بنزین در آبان‌ماه، شایعاتی مبنی بر کاهش ذخیره بنزین در کارت‌های سوخت در شبکه‌های اجتماعی به گوش می‌رسد، موضوعی که البته از سوی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تکذیب می‌شود.
آبان‌ماه سال گذشته بود که بنزین با هدف کنترل مصرف و ایجاد فرصت برای صادرات، ‌سهمیه‌بندی شد. با این اقدام، بنزین سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد نیز ۳ هزار تومان قیمت‌گذاری شد.
در آن زمان تصمیم بر آن شد تا ۶ ماه سهمیه بنزین در کارت‌های سوخت قابل ذخیره باشد و افراد با مدیریت مصرف، سهمیه بنزین را برای مواردی مانند مسافرت ذخیره کنند.
اما همان‌گونه که کرونا به‌عنوان مهمان ناخوانده بسیاری از مناسبات اقتصادی و اجتماعی را تغییر داد، ‌سهمیه بنزین نیز از شر این ویروس در امان نماند.
شیوع کرونا در ایران که از اسفند آغاز شده، سبب شد مسافرت‌های نوروزی نسبت به سال قبل آن کاهش داشته باشد، همچنین سهمیه بنزین نوروزی نیز به کارت‌ها واریز نشد و مقرر شد با عادی شدن شرایط، این سهمیه راهی کارت‌های سوخت شود. از سوی دیگر، محدودیت‌های ایجادشده برای مقابله با کرونا نیز مصرف بنزین در کشور را به‌شدت کاهش داد و حتی در روزهایی به حدود ۴۰ میلیون لیتر در روز رساند، این در حالی بود که تا پیش از سهمیه‌بندی و شیوع کرونا مصرف به حدود ۹۰ میلیون لیتر در روز نیز رسیده بود.
این عوامل سبب شد تا افرادی که سهمیه بنزین خود را از آبان سال ۹۸ مصرف نکرده بودند، نگران حذف این سهمیه از کارت‌های سوخت با سررسید شدن ۶ ماه باشند. از همین رو دولت تصمیم گرفت سقف ذخیره بنزین را از اردیبهشت ماه به جای ۶ ماه به ۹ ماه تغییر دهد؛ سقفی که تا امروز نیز رعایت شده و تغییری در آن ایجاد نشده است. با این حال با نزدیک شدن به زمان واریز سهمیه بنزین آبان، ‌شایعاتی مبنی بر کاهش سقف ذخیره بنزین در کارت‌های سوخت به گوش می‌رسد.
شایعاتی که البته ازسوی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تکذیب می‌شود.  
در شرایط کنونی که شاهد موج دوم شیوع کرونا در کشور هستیم، توجه به این قبیل شایعه‌ها می‌تواند به افزایش تردد و مراجعه به جایگاه‌های عرضه بنزین‌ منجر شود که زمینه را برای شیوع بیشتر این ویروس فراهم می‌کند.