ایران مسیر ترانزیتی اوراسیا به جنوب آسیا را فعال می‌کند

وزیر راه و شهرسازی:

وزیر راه و شهرسازی با اعلام آغاز عملیات اجرایی پروژه‌ای راهبردی ساوه، از توافقات منطقه‌ای برای تکمیل کریدور شمال–جنوب و نقش ایران در اتصال اوراسیا به جنوب آسیا و اروپا خبر داد.

ایران مسیر ترانزیتی اوراسیا به جنوب آسیا  را فعال می‌کند

وزیر راه و شهرسازی با اعلام آغاز عملیات اجرایی پروژه‌ای راهبردی ساوه، از توافقات منطقه‌ای برای تکمیل کریدور شمال–جنوب و نقش ایران در اتصال اوراسیا به جنوب آسیا و اروپا خبر داد.
به گزارش مهر، فرزانه صادق مالواجِرد در آئین آغاز عملیات اجرایی تعریض و بهسازی آزادراه ساوه- سلفچگان، با اشاره به نقش راهبردی توسعه آزادراه‌ها و خطوط ریلی در تقویت دیپلماسی منطقه‌ای، از توافقات سه‌جانبه ایران، روسیه و آذربایجان برای تکمیل کریدور شمال-جنوب خبر داد.
وی همچنین با اشاره به نشست اخیر در پاکستان، ایران را حلقه اتصال میان کشورهای اوراسیا، قفقاز و چین با جنوب آسیا و اروپا دانست و بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های زیرساختی تأکید کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در یک سال و چند ماه از عمر دولت چهاردهم، با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های فزاینده، پروژه‌های متعددی در حوزه حمل‌ونقل به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی طرح‌های جدید نیز آغاز شده است.
صادق با اشاره به اهمیت این پروژه جدید، بیان کرد: این طرح تنها محدود به دو شهر یا استان نیست، بلکه آثار آن فراتر از مرزهای ملی بوده و در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارزیابی است.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به دیپلماسی فعال دولت در حوزه حمل‌ونقل، گفت: «در هفته‌های اخیر، نشست سه‌جانبه‌ای میان ایران، آذربایجان و روسیه در شهر باکو برگزار شد که در آن، توافقاتی در خصوص تضمین حمل بار در کریدور شمال-جنوب حاصل شد که این توافقات با اجرای قراردادهای مشترک، به‌ویژه در مسیر ریلی رشت-آستارا، موجب تسریع در تکمیل این مسیر راهبردی خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های زیرساختی، تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی و اولویت‌بندی‌های جدید، حضور بخش خصوصی در بهسازی زیرساخت‌های موجود و آغاز پروژه‌های جدید، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.