تنها ۲۵ صدم درصد از GDP صرف پژوهش و فناوری می‌شود

وزیر علوم:

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم ناچیز پژوهش از تولید ناخالص داخلی کشور، اعلام کرد که هم‌اکنون تنها ۲۵ صدم درصد از GDP صرف پژوهش و فناوری می‌شود؛ رقمی که باید طبق برنامه هفتم توسعه به ۲ درصد افزایش یابد.

تنها ۲۵ صدم درصد از GDP صرف پژوهش  و فناوری می‌شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم ناچیز پژوهش از تولید ناخالص داخلی کشور، اعلام کرد که هم‌اکنون تنها ۲۵ صدم درصد از GDP صرف پژوهش و فناوری می‌شود؛ رقمی که باید طبق برنامه هفتم توسعه به ۲ درصد افزایش یابد.
به گزارش آنا، حسین سیمایی‌صراف در حاشیه مراسم افتتاح بیست‌وششمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن‌بازار و در جمع خبرنگاران، درباره برنامه‌های افزایش سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی در سال آینده گفت: برنامه‌های مفصلی برای کاهش اتکای دانشگاه‌ها به بودجه دولتی پیش‌بینی شده است.
وی افزود: ترویج و تسهیل استفاده از مشوق‌های مالیاتی و همچنین توسعه قرارداد‌های پژوهشی از مهم‌ترین راهکار‌های ما در این مسیر است.
سیمایی با اشاره به الزامات قانونی در برنامه هفتم توسعه افزود:طبق برنامه، باید ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی به پژوهش و فناوری اختصاص پیدا کند، اما بر اساس گزارش‌های رسمی، در حال حاضر تنها حدود ۲۵ صدم درصد از GDP کشور صرف این حوزه می‌شود. امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی، این سهم به شکل قابل توجهی افزایش یابد.
وزیر علوم در ادامه با تأکید بر موضوع بازگشت نخبگان به کشور اظهار کرد: نخستین گام در این مسیر، حفظ منزلت نیروی انسانی است تا نخبگان احساس کنند این کشور متعلق به خودشان است و فرصت‌ها برای همه به صورت عادلانه فراهم شده است.
وی افزود:علاوه بر این، باید زیرساخت‌های پژوهشی کشور به‌طور جدی تقویت شود تا نخبگان بتوانند توانمندی‌ها، استعداد‌ها و شایستگی‌های علمی خود را در داخل کشور به اثبات برسانند.
سیمایی‌صراف همچنین بر ضرورت ارتقای سطح حمایت‌ها از پژوهشگران و فناوران تأکید کرد.