میز خبر

۰

وزیر راه و شهرسازی :
تبادلات تجاری با آذربایجان و ترکیه در حال انجام است

وزیر راه و شهرسازی در گزارشی به رییس‌جمهور گفت: تبادلات تجاری با کشورهای آذربایجان و ترکیه در حال انجام است و تبادلات تجاری در دو پایانه ریلی سرخس و اینچه‌رون نیز به زودی از سر گرفته خواهد شد.
به گزارش ایلنا و به  نقل از وزارت راه و شهرسازی، جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رییس‌جمهور برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی در بخشی از این جلسه به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت حمل و نقل بین شهری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین اقدامات انجام شده، شامل تبادل تجاری در ۱۱ پایانه مرزی جاده ای با رعایت پروتکل های بهداشتی پرداخت.
اسلامی گفت: تبادلات تجاری در پایانه‌های مرزی با کشورهای آذربایجان و ترکیه در حال انجام است و با رایزنی انجام شده، تبادلات تجاری در پایانه‌های ریلی سرخس و اینچه‌برون نیز با توافقات حاصله، بزودی از  سر گرفته خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین عنوان کرد: کالاهای اساسی موجود در بنادر نسبت‌به سال گذشته ۶۳ درصد افزایش دارد و میزان خروج از بندر با قطار نسبت به سال گذشته ۲.۵ برابر شده است.

در پی شیوع ویروس کرونا؛
تقاضای انجام تاسیسات ساختمانی به صفر رسید

رئیس اتحادیه تاسیسات مکانیکی ساختمان از احتمال افزایش  ۲۰ درصدی نرخ انجام امور تاسیسات ساختمان خبر داد و گفت که در پی شیوع کرونا تقاضای این بخش در سال جاری به صفر رسیده است.
بیژن عطارد در گفت‌وگو با ایسنا، از پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی نرخ انجام امور تاسیسات ساختمانی مثل لوله‌کشی و نصب رادیاتور و شیرآلات نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در گذشته فقط اتحادیه هر صنف قیمت‌ها را تعیین می‌کرد، اما از سال گذشته مقرر شده قیمت‌ها به تایید اتاق اصناف برسد که افزایش قیمت این بخش نیز برای تایید به اتاق اصناف ارسال شده است.
وی با اشاره به کاهش فعالیت‌های اقتصادی در سال‌های اخیر تصریح کرد: شیوع کرونا این وضعیت را تشدید کرده است؛ به طوری که اگر فعالیت‌های تاسیسات ساختمان نسبت به چهار سال قبل حدود ۴۰ درصد کاهش داشته، در حال حاضر می‌توان گفت که در سال 13۹۹ هنوز هیچ تقاضایی برای ارائه خدمات در این بخش وجود نداشته و فعالیت تاسیسات ساختمان به صفر رسیده است.
شیوع ویروس کرونا و کم شدن رفت‌وآمدها برای پیشگیری در ماه پایانی سال که عمدتا روزهای پررونقی برای کسب وکارهای خرد و کارگران فصلی است، باعث شده فعالان تجاری، اصناف مختلف و کارگران فصلی و بخش‌های خدماتی دچار آسیب‌های جدی شوند؛ به‌طوری‌که براساس گزارش دفتر امور اقتصادی و سیاست‌های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در روزهای پایانی سال گذشته بخش‌های مختلف اقتصادی بین ۳۵ تا ۱۰۰ درصد کاهش تقاضا داشتند و بیشترین آسیب هم مربوط به خدمات گردشگری و باشگاه‌های ورزشی بوده که تقاضای آن‌ها در اسفند ماه به صفر رسیده بود. همچنین فعالیت اصناف غیرضروری از ۸ تا ۳۰ فروردین در تهران و تا ۲۳ فروردین در سایر استان‌ها برای کنترل شیوع ویروس کرونا ممنوع بود که این مسئله منجر به افزایش خسارات واحدهای صنفی شد.
رئیس اتحادیه تاسیسات مکانیکی ساختمان در ادامه با بیان اینکه فعالان این بخش برای دریافت پروانه کسب حتما باید محل مشخصی برای فعالیت داشته باشند، تصریح کرد: این در حالی است که برخی از فعالیت‌های خدماتی به ویژه در بخش ساختمان عموما قائم به مکان نیستند و مردم از طریق تلفن و اینترنت از این افراد می‌خواهند که کارشان را انجام دهند.
عطارد با بیان اینکه شهروندان برای درخواست خدمات تاسیسات مکانیکی به واحدهای صنفی مراجعه حضوری ندارند، اظهار کرد: برای توسعه فضای کسب و کار و کاهش هزینه برخی اصناف در بحران فعلی که در پی شیوع کرونا ایجاد شده، لازم است در برخی مقررات بازنگری شود.

در دی ماه ۹۸ ؛
سپرده‌های بانکی ۲۷ درصد افزایش یافت

آمارهای بانک مرکزی از افزایش ۲۶.۷ درصدی مانده سپرده‌ها و  ۲۳.۵ درصدی مانده تسهیلات بانکی در پایان دی ماه ۹۸ نسبت به مقطع مشابه سال قبل حکایت دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل
مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در پایان دی ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۵۱۶۳.۴ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۵۳۰۲.۶ هزار میلیارد ریال (۲۶.۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۴,۴۹۰ هزار میلیارد ریال (۲۱.۷ درصد) افزایش نشان می‌دهد.
بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۳۴۴۸.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۶۷.۹ هزار میلیارد ریال است.