چرا باید به ویتامین‌های گروه B اهمیت بدهیم؟

ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند و نقش مهمی در تولید انرژی و کمک به واکنش‌های آنزیمی لازم برای متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات دارند.

چرا باید به ویتامین‌های گروه B اهمیت بدهیم؟


ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند و نقش مهمی در تولید انرژی و کمک به واکنش‌های آنزیمی لازم برای متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات دارند.
ویتامین‌های B برای سیستم عصبی و بهبود شرایط سیستم ایمنی مهم هستند و به حفظ عضلات، پوست، ناخن‌ها و موی سالم کمک می‌کنند. وجود این ویتامین‌ها برای تقسیم سلولی نیاز است و خطر ابتلا به سرطان‌های مشخص، به‌عنوان مثال سرطان لوزالمعده، را کاهش می‌دهند. هم‌چنین ویتامین‌های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی، و سلامتی پوست و اعصاب می‌شوند.
امکان کمبود هر یک از ویتامین‌های B در بدن انسان وجود دارد که به‌واسطه تامین ناکافی در رژیم غذایی یا ایجاد مانع و اختلال در جذب آن‌ها رخ می‌دهد.ویتامین B1 یا تیامین:نقش مهمی در عملکرد مغز دارد چون برای ساخت انتقال دهنده‌های عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.به گفته متخصصان، ویتامین B1 (تیامین) بر چند کارکرد زیست‌شناختی تاثیر می‌گذارد. ابتدا این ویتامین به سلول‌ها کمک می‌کند تا کربوهیدرات را به انرژی تبدیل کنند. ویتامین B1 در سیگنال‌دهی عصبی و تنظیم حرکت ماهیچه‌ها نقش دارد.منابع غذایی: مخمر یا عصاره مخمر، تخم‌مرغ، بلغور جو دوسر، بذر کتان، برنج قهوه‌ای یا سبزیجاتی مانند کلم و گل کلم.
ویتامین B2 یا ریبوفلاوین:اسفناج، چغندر، قارچ، مارچوبه و بادام حاوی این ویتامین هستند. حفظ سلامت بینایی و پوست، کمک به تولید گلبول‌های قرمز برای پیشگیری از کم‌خونی از وظایف این ویتامین است. ریبوفلاوین نقش مهمی در تولید انرژی دارد و از دیگر ویتامین‌های گروه B از جمله فولات و ویتامین B۶ در این فرایند استفاده می کند. کمبود این ویتامین خود را با عفونت‌های گلو و دهان، حساسیت به نور و چشم‌های تحریک‌پذیر نشان می‌دهد.
ویتامین 3Bیا نیاسین: منابع غذایی آن شامل دانه‌های چیا، برنج قهوه‌ای، بادام، بادام‌زمینی، دانه‌های آفتابگردان، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، قارچ است. نیاسینباعث افزایش عملکرد ذهنی و کمک به هضم چربی‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها می‌شود. مشکلات پوستی یا دهانی، مشکلات خواب از علائم کمبود نیاسین هستند.
ویتامین   B5یا پانتوتنیک اسید:قارچ‌های شیرین، قارچ سفید، دانه های آفتابگردان، سیب‌زمینی شیرین، بروکلی و عدس از منابع ویتامین B5 هستند. کمک به متابولیسم مواد غذایی، تنظیم سیستم عصبی و ترویج سلامت پوست از وظایف این ویتامین است.
ویتامین B6 یا پیریدکسین: سیب‌زمینی شیرین، سیب‌زمینی، دانه‌های آفتابگردان، موز، اسفناج، گردو، پسته و آلو از منابع این ویتامین هستند. افسردگی، مشکلات پوستی از جمله درماتیت، فشار خون بالا و کمخونی از جمله علائم کمبوداین ویتامین هستند.
ویتامین B7 یا بیوتین:گوجه‌فرنگی، کاهو، هویج، بادام، گل کلم، توت فرنگی، تمشک، پیاز، خیار، گردو و جو از منابع آن هستند. کمک به تعادل قند خون و سلامت پوست، از وظایف اصلی این ویتامین است و نقش مهمی در متابولیسم قند و چربی دارد.بثورات، موهای شکننده، ریزش مو و کم خونی از جمله علائم کمبود این ویتامین هستند.
ویتامین B9یا اسید فولیک: اسفناج، سبزیجات سبزرنگ، مارچوبه، عدس، انبه و پرتقال از منابع این ویتامین هستند. اسید فولیک مروج سلامت قلب است و از کم‌خونی پیشگیری می‌کند. این ویتامین به روده اجازه می‌دهد تا موادمغذی را به درستی جذب کند. نقص‌های مادرزادی و کم‌خونی از جمله علائم کمبود اسید فولیک هستند.
ویتامین B12  یا کبالالین:قارچ، و منابع گوشتی مانند تخم‌مرغ و ماهی، جگر سرشار از ویتامین B12 هستند. این ویتامین برای تکثیر سلولی (خونسازی) و عملکرد سیستم عصبی ضروری است. گیاهخواران در تامین ویتامین ب ۱۲ با مشکل مواجه‌اند. وجود این ویتامین در بدن کودکان و سالمندان اهمیت زیادی دارد و ممکن است عدم وجود این ماده در بدن آن‌ها موجب عدم جذب مواد مغذی دیگر شود.