اهمیت تغذیه کودکان با محصولات ارگانیک

غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد. کشاورزی ارگانیک، شیوه‌ای از کشاورزی است که در تمامی مراحل کاشت تا برداشت، جمع‌آوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمی‌کند. در ابتدا این محصولات، تنها در فروشگاه‌های کوچک و یا در بازارهای محلی کشاورزان قابل دسترس بود، ولی در سال‌های اخیر، به‌طور وسیعی در اکثر فروشگاه‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم و قابل دسترس شده است.

غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد. کشاورزی ارگانیک، شیوه‌ای از کشاورزی است که در تمامی مراحل کاشت تا برداشت، جمع‌آوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمی‌کند. در ابتدا این محصولات، تنها در فروشگاه‌های کوچک و یا در بازارهای محلی کشاورزان قابل دسترس بود، ولی در سال‌های اخیر، به‌طور وسیعی در اکثر فروشگاه‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم و قابل دسترس شده است.
اما نکته در استفاده از محصولات ارگانیک، توجه به رشد کودکان است؛ مغز در دوران کودکی هنوز برای دفاع مقابل مواد شیمیایی موجود در محیط رشد نکرده است و کارشناسان می‌گویند رژیم غذایی سالم‌تر می‌تواند تاثیری مستقیم بر رشد مغزی کودکان داشته باشد.
پژوهشگران سطح «هوش سیال» کودکان را که توانایی حل منطقی مسائل با استفاده از «حافظه کوتا‌ه‌مدت» دارد، بررسی کرده‌اند. حافظه کوتاه‌مدت مقدار محدود اطلاعاتی است که برای استفاده عملی عملکرد ذهن در مغز بایگانی می‌شود و با مقدار متنابه حافظه بلندمدت که در طول زندگی ضبط می‌شود متفاوت است.
کارشناسان می‌گویند رژیم غذایی ارگانیک مغذی‌تر از غذاهای آماده (فست‌فود) و حاوی موادی از جمله اسیدهای چرب، ویتامین و آنتی‌اکسیدان است که برای کار مغز ضروری است. ترکیب این مواد احتمالا عملکرد ذهنی را در دوران کودکی تقویت می‌کند.عواملی از جمله مصرف غذاهای آماده (فست‌فود) و زندگی در خانه‌های شلوغ و مملو از دود سیگار موجب کاهش سطح «هوش سیال» می‌شود.
افزون بر این، قرارگرفتن در معرض ذرات کوچک موسوم به
«پی‌ام ۲.۵» با کاهش حافظه کوتاه‌مدت مرتبط دانسته شده. این ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومیلی‌متر و یکصدبار از تار مو نازک‌تر هستند و مدت بیشتری در فضا معلق می‌مانند. این ذرات در نتیجه سوزاندن چوب، سیگار، کاغذ، فعل و انفعالات شیمیایی و ... پدید می‌آیند.پژوهشگران می‌گویند: «مغز در دوران کودکی هنوز برای دفاع مقابل مواد شیمیایی موجود در محیط رشد نکرده و حتی مقابل مواد سمی در مقدار کم که برای مغز رشدکرده خطری ندارد نیز آسیب‌پذیر است.»
آن‌ها خاطرنشان می‌کنند که تا پیش از این تحقیقات چندانی در زمینه ارتباط میان رژیم غذایی و عملکرد ذهنی صورت نگرفته بود اما مصرف غذاهای آماده با عدم موفقیت در یادگیری و کار مدرسه مرتبط دانسته شده است. هم‌چنین پژوهش‌هایی حاکی از رابطه مثبت میان رژیم غذایی ارگانیک و عملکرد مغز وجود دارد. در تضاد با آن، قرار گرفتن در معرض
دود سیگار و «بی‌ام ۲.۵» در فضای بسته در دوران کودکی موجب واکنش‌های التهابی در مغز شده و بر عملکرد ذهنی کودک تاثیر منفی می‌گذارد.تعداد ساکنان خانه اغلب شاخص اوضاع اقتصادی خانواده است. فقر بر کیفیت نحوه زندگی و بر عملکرد ذهنی کودکان تاثیر می‌گذارد.