پروژه انتقال آب به ایران در دستور کار سازمان «اکو» قرار گیرد

رئیسی در اجلاس سران سازمان اکو:

رئیس‌جمهور گفت: علاقه‌مند هستیم پروژه‌های انتقال آب به کشورهای متقاضی از جمله جمهوری اسلامی ایران در دستور کار سازمان اکو قرار گیرد.

پروژه انتقال آب به ایران در دستور کار سازمان «اکو» قرار گیرد

رئیس‌جمهور گفت: علاقه‌مند هستیم پروژه‌های انتقال آب به کشورهای متقاضی از جمله جمهوری اسلامی ایران در دستور کار سازمان اکو قرار گیرد.
به گزارش  مهر، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور  در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که به میزبانی ترکمنستان برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، اولویت ویژه‌ای برای همکاری و مشارکت اقتصادی با کشورهای آسیایی به خصوص همسایگان خود در آسیای جنوبی، آسیای غربی، آسیای میانه و قفقاز قائل است.
رئیسی عنوان کرد: ضرورت نقش و جایگاه سازمان‌های منطقه‌ای به عنوان تسهیل کننده روابط دوجانبه و چندجانبه مورد توجه و اهتمام ما است که یکی از نمونه‌های واضح آن سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو است.
 پروژه انتقال آب به کشورهای متقاضی از جمله ایران در دستور کار قرار گیرد
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر جدیت در این حوزه‌ها آماده است برنامه‌های آموزشی حوزه نفت و گاز برای کشورهای عضو اکو را توسعه دهد، گفت: همچنین علاقه مند هستیم پروژه‌های انتقال آب به کشورهای متقاضی از جمله جمهوری اسلامی ایران در دستور کار سازمان اکو قرار گیرد.
رئیسی اقتصاد دیجیتال را چهارمین ضرورت برای گفتگو میان دولت‌های عضو اکو معرفی و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در زمینه‌هایی مانند اقتصاد فیبر نوری کشورهای عضو، تبادلات فناورانه، علمی و دانشگاهی و ایجاد بازار های مشترک منطقه‌ای، فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین در حوزه تجربه آموزشی «شاد»، هوش مصنوعی و آموزش مجازی با اعضا همکاری کند.
وی اضافه کرد: این آمادگی وجود دارد تا جمهوری اسلامی ایران نقطه کانونی این همکاری‌ها در سازمان اکو باشد تا به این سازمان کمک کند تا اجلاس سالانه‌ای در خصوص امنیت سایبری و آموزش مجازی در سطح حرفه‌ای میان کشورهای عضو برگزار نماید.


در دیدار رییس جمهوری ترکیه؛
آیت‌الله رییسی: مشکلات باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود
همچنین  رییس‌جمهوری اسلامی ایران گفت: مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود و حضور و دخالت بیگانگان نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند بلکه اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد.
به گزارش  پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رییسی در ادامه دیدار و گفت‌وگو با سران کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس همکاری‌های اقتصادی اکو، در دیدار رجب طیب اردوغان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی تهران آنکارا فراتر از سطح کنونی است، گفت: ایران و ترکیه می‌توانند با ارتقای سطح تجارت و مبادلات کنونی، روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور را به سطح راهبردی نزدیک کنند.
رییس‌جمهوری با اشاره به زمینه‌های گسترده و متنوع همکاری ایران و ترکیه در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، موضوعات بانکی و پولی و تبادلات تجاری و بازرگانی، گفت: باید مسیر توسعه روابط اقتصادی را تسهیل کنیم و در این زمینه می‌توان تعرفه های ترجیحی را بازنگری کرد.
آیت‌الله رییسی در ادامه همکاری و ارتباط نزدیک ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه را حائز اهمیت دانست و گفت: سه کشور از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و اعتقادی برخوردار هستند و ضمن اینکه نباید اجازه داد اخلالی در این روابط ایجاد شود بلکه با نزدیکی هر چه بیشتر روابط، دشمنان مشترک خود را ناامید کنیم.
رییس‌جمهوری در ادامه با ابراز نگرانی از حضور داعش در افغانستان و افزایش ناامنی در این کشور یادآور شد: گروه‌های تروریستی نه‌تنها باعث ناامنی در افغانستان بوده بلکه امنیت منطقه را تهدید می‌کنند لذا نباید اجازه دهیم گروه‌های تروریستی همانند داعش و پ ک ک امنیت کشورهای منطقه را به خطر بیندازند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کند و بر این باور هستیم که باید همه گروه‌ها، اقوام و اقشار مختلف مردم افغانستان در آینده افغانستان نقش و مشارکت داشته باشند.
آیت الله رییسی با اشاره به برقراری ثبات و امنیت در سوریه گفت: باید از ظرفیت‌های خود برای ایجاد آرامش، صلح و امنیت در سوریه استفاده
کنیم.
رییس‌جمهوری تصریح کرد: مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود و حضور و دخالت بیگانگان نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند بلکه اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد.
آیت الله رییسی همچنین بر ثبات و آرامش و احترام به تمامیت ارضی عراق تاکید و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از روی کار آمدن دولت قوی و مورد قبول مردم عراق حمایت کرده و بر آن تاکید دارد.