شرط تأمین اجتماعی برای پرداخت با سهولت هزینه‌های ویزیت

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس قانون بودجه ۱۴۰۰ از اول دی ماه کل تبادلات سازمان تامین اجتماعی از طریق نسخه الکترونیک انجام می‌شود و آمادگی کامل در این سازمان برای اجرای تکالیف قانونی وجود دارد.

 

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس قانون بودجه 1400 از اول دی ماه  کل تبادلات سازمان تامین اجتماعی از طریق نسخه الکترونیک انجام می‌شود و آمادگی کامل در این سازمان برای اجرای تکالیف قانونی وجود دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، امیرعباس منوچهری
 اظهار داشت: به پزشکان، درمانگران و بیمارستان‌ها توصیه می‌کنیم که هر چه سریعتر به آمادگی ۱۰۰ درصد برای نسخه‌نویسی و نسخه پیچی الکترونیک برسند تا تعاملاتشان با سازمان‌های بیمه‌گر به راحتی برقرار شود در این صورت است که پرداختی به مراکز با سهولت و سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت. منوچهری افزود: وقتی اسناد کاغذی می‌خواهد دست سازمان بیمه‌گر برسد و پرداخت شود، چند ماه طول می‌کشد در صورتی که وقتی این فرایند به صورت الکترونیکی انجام شود، این پرداختی‌ها سریعتر و به روزتر خواهد بود.
وی ادامه داد: توصیه می‌کنم ارکان نظام سلامت با روی باز به استقبال این طرح بروند و چنانچه مشکلی بود این نکات را به مرکز ۱۴۲۰ سازمان تامین اجتماعی که به صورت شبانه روزی فعال و پاسخگو هستند، اطلاع دهند تا مشاوره‌های لازم را از کارشناسان آن مرکز دریافت کنند.
وی توقف انتشار دفترچه‌های کاغذی را گام مهمی برای اجرایی شدن نسخه الکترونیک عنوان کرد و گفت: سالانه حدود ۲۲ میلیون دفترچه صادر و حدود ۳۸ میلیون مراجعه در سال بابت تمدید انجام می‌گرفت. به طور کلی سالی ۶۰ میلیون مراجعه برای صدور و تمدید انجام می‌شد که وقت زیادی از نیروی کار ضایع می‌کرد.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی اتصال با سامانه‌های مختلف مورد استفاده مراکز درمان طرف قرارداد را از اقدامات بسیار مهم و موثر برای پیشبرد طرح نسخه الکترونیک عنوان کرد و گفت: تا الان بیش از ۲۵۰ شرکت از ما API گرفتند و با ما تبادل اطلاعات دارند. بدین ترتیب اگر هر پزشکی در مطب از هر نرم‌افزار و سامانه‌ای استفاده می‌کرد، می‌توانست نسخه الکترونیک تولید کند و جای خود را در پرتال درمان سازمان تامین اجتماعی پیدا می‌کرد و الزامی نبود که حتما از سامانه تامین اجتماعی استفاده کنند. در حال حاضر اتصال بین ما و بیمه سلامت نیز برقرار شده است.
منوچهری گفت: در بحث احراز هویت و امضای الکترونیکی نیز نهایت همکاری از سوی سازمان تأمین اجتماعی صورت گرفت و خیلی سخت گیری نکردیم که دوره فراگیری طولانی نشود ولی هرچه پیشرفت می‌کنیم فرآیندهای کاری و نرم افزارهای را به نحوی ارتقا می‌دهیم که از سوءاستفاده‌های احتمالی پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه از اول دی مرحله جدیدی از برنامه نسخه الکترونیک را شاهد خواهیم بود، گفت: البته در این مرحله اتفاق خاصی نمی‌افتد و این فرایندی است که مدت‌هاست انجام می‌شود. برنامه نسخه الکترونیک بیش از ۸۰ درصد پیش رفته و ۹۰ درصد درمانگران نیز نسخ الکترونیک تولید می‌کنند.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه بعد از تکمیل برنامه نسخه الکترونیک، مراحل بعدی توسعه بهره‌برداری از فناوری اطلاعات را پیگیری می‌کنیم، گفت: هدف اصلی این طرح، ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و آن سامانه جامعی است که اطلاعات هر فردی از سلامتش در آن وجود دارد.
منوچهری ادامه داد: چرخه درمان به وسیله پرونده الکترونیک سلامت تکمیل می‌شود و گام بعدی پزشک خانواده و نظام ارجاع می‌تواند باشد. وقتی آن سیستم در حال گردش باشد به هر بیماری می‌توان بالاترین خدمات را با بهترین کیفیت ارائه کرد.