فوتبال آماتور یا فوتبال حرفه ای ؟

چند روزی است که موضوع حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا تمام فوتبال و حتی ورزش ما را تحت تاثیر این اتفاق قرار داده است .

 

 




چند روزی است که موضوع حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا تمام فوتبال و حتی ورزش ما را تحت تاثیر این اتفاق قرار داده است .
در این راستا ، در هیاهوی حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا به علت نقص در پرونده صدور مجوز حرفه‌ای این دو تیم، نکته‌ای که کمتر به آن توجه شده، پر کردن جای خالی این دو تیم در فصل آینده این مسابقات است که از قرار معلوم هیچ تیم جایگزین دیگری وجود ندارد.
در واقع ، در ابتدای فصل جاری، همه تیم‌های لیگ برتر ایران مدارک خود را برای اخذ پروانه A تا C آسیا به کمیته‌ بدوی صدور مجوز حرفه‌ای ارسال کردند که از میان ۱۶ تیم لیگ برتری، فقط سه تیم سپاهان، فولاد و گل‌گهر سیرجان موفق به اخذ مجوز A آسیا شدند ( که البته گفته می شود مجوز باشگاه گل گهر هم  مشکل دارد ) و سایر تیم‌ها از جمله استقلال و پرسپولیس در این زمینه ناموفق بودند.
با این حال به علت اینکه فقط تیم‌های دارای پروانه حرفه‌ای A می‌توانند در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند، تلاش ها برای رفع مشکل استقلال و پرسپولیس آغاز شد که در ادامه کنفدراسیون فوتبال آسیا و شرکت مستقل آلمانی که به منظور کنترل شرایط تیم‌ها فعالیت می‌کند، متوجه نقص در مدارک سه تیم ایرانی شدند.
در حال حاضر به جز سپاهان و فولاد که همراه با کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا در فصل گذشته لیگ برتر و جام حذفی، مجوز حرفه‌ای لازم برای شرکت در این مسابقات را هم به دست آورده‌اند، سه تیم دیگری که از داخل ایران به این مجوز رسیده بودند، حذف خواهند شد!
البته گفته می شود که تلاش ها یی انجام شده تا مجوز گل گهر صادر شود و این تیم مشکلی برای جایگزینی به جای هر یک از دو تیم استقلال و پرسپولیس نداشته باشد.
حتی در صورت اصلاح این مورد، باز هم فوتبال ایران به جای چهار سهمیه خود، فقط سه تیم در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا خواهد داشت اما اگر گل‌گهر هم نتواند مجوز لازم را کسب کند، قابلیت جایگزینی ندارد و در این صورت سپاهان و فولاد دو سهمیه ایران در معتبرترین تورنمنت فوتبال آسیا خواهند بود.
مهمترین پیامد حضور ایران در لیگ قهرمانان آسیا با دو نماینده، می‌تواند موجب کاهش امتیازهای کشور و در نهایت کاهش سهمیه ایران در فصول بعد این مسابقات شود چرا که AFC علاوه بر شرایط سخت افزاری، اهمیت بسیاری به عملکرد نمایندگان کشورها در هر فصل این مسابقات می‌دهد و بر اساس همین امتیازها به تقسیم سهمیه‌ها می‌پردازد.
به همین دلیل هم به علت عملکرد خوب تیم‌های ایرانی در فصول اخیر لیگ قهرمانان آسیا نسبت به کشورهای قطر و امارات، سهمیه ایران از ۲ تیم در مرحله گروهی و ۲ تیم در پلی آف آسیا افزایش یافته بود و به ۳ تیم در مرحله گروهی و یک تیم در مرحله پلی آف رسیده بود.
حال سوالی که مطرح می شود این است :
وقتی از میان 16 تیم حاضر در لیگ که به نام " لیگ برتر " و " حرفه ای " فعالیت می کنند ، فقط دو تیم می‌توانند سهمیه حرفه‌ای آسیا را بگیرند ، نباید نسبت به وضعیت فوتبال کشورمان ؛  تیم‌ها و مسابقات داخلی فکری جدی و اساسی کرد؟