مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی سال ۱۴۰۱ آغاز میشود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه و تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی از اصلیترین اولویتهای شرکت ملی نفت است، در طرح توسعه فاز ۱۱ اکنون در مرحله حفاری چاهها هستیم و بخشی از برداشت گاز از این فاز در سال آینده آغاز خواهد شد.
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فارس، محسن خجستهمهر با اشاره به برنامه شرکت ملی نفت ایران برای افزایش تولید گاز، گفت: برنامه بلندمدت شرکت ملی نفت ایران این است که در یک بازه زمانی ۸ تا ۱۰ ساله ظرفیت تولید گاز کشور را ۱.۵ برابر کند، یعنی از ظرفیت تولید روزانه یک میلیارد مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب برسیم.
وی افزود: این مقدار افزایش تولید متناسب با نیاز کشور در آینده تعیین شده است و واقعاً برای تأمین گاز صنایع و توسعه بازارهای صادراتی ایران به این مقدار افزایش تولید گاز نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: یکی از برنامههای شرکت نفت برای افزایش تولید گاز، تکمیل پروژه فازهای میدان گازی پارس جنوبی است و طرحهای این میدان در حال اجراست، همچنین پروژههای نگهداشت تولید در فازهای پارس جنوبی نیز بهطور همزمان در دستور کار قرار گرفته است.
خجستهمهر تصریح کرد: توسعه و تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی از اصلیترین اولویتهای شرکت ملی نفت است. در طرح توسعه فاز ۱۱ اکنون در مرحله حفاری چاهها هستیم و بخشی از برداشت گاز از این فاز سال آینده به بهرهبرداری میرسد، البته با بعضی از اقدامهایی که انجام شد برداشت گاز از این فاز جلو افتاد.
وی تأکید کرد: در نظر داریم با سازوکاری که طراحی شده بخشی از تولید را به جای برداشت در سالهای آینده در همین سال ۱۴۰۱ تولید کنیم. اکنون حفاری این فاز سرعت گرفته است و سکو در حال جابهجایی و انتقال است و در سال آینده از این فاز تولید خواهیم داشت.
به دنبال تأمین و نصب جکت در میدان گازی فرزاد ب هستیم
معاون وزیر نفت درباره میدان گازی فرزاد الف و ب گفت: میدان گازی فرزاد ب هماکنون دارای یک قرارداد با شرکت داخلی است. برنامه کنونی بر تأمین و نصب جکت در این میدان گازی متمرکز شده است و ما به این کار سرعت دادهایم. جکت این میدان اکنون مشخص شده است، برای جابهجایی و نصب این جکت به حدود ۶ ماه زمان نیاز است.
خجستهمهر افزود: پس از نصب جکت نیز بحث تأمین و ساخت سکوی دریایی و حفاری چاهها مطرح است. بهدنبال این هستیم که دکل مورد نیاز برای حفاری را تأمین کنیم. در نتیجه ما به جد پیگیر تولید از این میدان در سریعترین زمان ممکن هستیم.
وی درباره وضع میدان گازی فرزاد الف تصریح کرد: عربستان از میدان فرزاد الف تولید خود را آغاز کرده است، این دو میدان گازی فرزاد گاز و سازندهای خاصی دارند. در فرزاد الف کار توصیف و مباحث مقدماتی را آغاز کردهایم، اما اکنون تمرکز اصلی ما روی میدان فرزاد ب است.