نیازی به واردات نیست

ذخیره‌سازی‌ مناسب سیب‌زمینی مورد نیاز بازار؛

معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی، از ذخیره‌سازی مناسب سیب‌زمینی در کشور خبر داد و گفت: نیازی به واردات سیب‌زمینی نیست و نیاز کشور به سیب‌زمینی در داخل مرتفع می‌شود.



معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی، از ذخیره‌سازی مناسب سیب‌زمینی در کشور خبر داد و گفت: نیازی به واردات سیب‌زمینی نیست و نیاز کشور به سیب‌زمینی در داخل مرتفع می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی،
 علیرضا مهاجر در بازدید از سردخانه و انبارهای ذخیره سیب‌زمینی استان همدان، از ذخیره‌سازی بیش از ۴۰۰ هزار تن سیب‌زمینی باکیفیت در سردخانه‌ها و انبارهای همدان خبر داد و افزود: در حال حاضر علاوه بر همدان، در استان‌های اصفهان، اردبیل، کردستان و کرمانشاه که کشت سیب‌زمینی انجام می‌شود به مقدار مورد نیاز سیب‌زمینی ذخیره شده است.
وی اضافه کرد: سیب‌زمینی ذخیره شده در کشور نه تنها برای مصرف کشور کافی است، بلکه زمینه صادرات آن نیز فراهم خواهد شد.
مهاجر همچنین با اشاره به آغاز برداشت سیب‌زمینی از جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر، خاطرنشان کرد: بازار سیب‌زمینی اشباع شده است و احتمال صادرات سیب‌زمینی مازاد وجود دارد.به گفته وی، امیدواریم بتوانیم با کمک سیب‌زمینی‌کاران بسیار پیشرفته استان همدان و دیگر استان‌ها، بازار سیب‌زمینی را در تعادل نگه داریم.معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در رابطه با گرانی سیب‌زمینی در مقطعی کوتاه در کشور گفت: با توجه به وقوع سیل در استان‌های جنوبی، قیمت سیب‌زمینی در بازار با نوسان مواجه شد که در حال حاضر این مشکل رفع شده است.

کاهش قیمت ۳ تا ۱۵ میلیونی در بازار خودرو
اگرچه وزیر صمت وعده کاهش قیمت ها از طریق افزایش عرضه را داده بود اما کاهش های اخیری که در بازار خودرو رخ داده ناشی از نوسانات نرخ دلار و اخبار مذاکرات بوده است.
به گزارش مهر،در این رابطه سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران به مهر گفت: وضعیت بازار خودرو بسیار آرام است و طی روزهای گذشته آرام تر هم شده است و معاملات در نقطه صفر قرار دارد؛ فروشنده وجود دارد اما خریدار به دلیل امید برای کاهش نرخ دلار و انتظار برای شنیدن اخبار مثبت از مذاکرات هسته‌ای، از بازار عقب نشینی کرده است.
وی افزود: البته قیمت‌های اعلامی از سوی فروشندگان نیز صرفاً قیمت‌های اعلامی هستند و اگر خریدار در بازار حضور یابد می‌تواند خودرو را با قیمت پایین‌تر از اعلامی‌ها نیز بخرد. نکته مهم اینکه خیلی وقت است که دلال در بازار خودرو وجود ندارد و هر چه هست خریدار واقعی است. البته در ثبت نامی ها دلال وجود دارد اما در بازار آزاد حضور ندارند.

 کاهش ۳ تا ۱۵ میلیونی قیمت‌ها
موتمنی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت‌ها در بازار خودرو میانگین بین ۳ تا ۱۵ میلیون تومان کاهش یافته است؛ پراید ۱۱۱ از ۱۸۸ میلیون تومان به ۱۸۵ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ از ۱۷۲ میلیون تومان به
 ۱۶۹ میلیون تومان، ساینا دنده‌ای از ۱۹۶ میلیون تومان به ۱۹۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۷۰ میلیون تومان به ۲۶۴ تا ۲۶۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از ۳۳۵ میلیون تومان به ۳۲۵ تا ۳۲۰ میلیون تومان، تیبا صندوق دار از ۱۸۱ میلیون تومان به ۱۷۸ میلیون تومان و پژو پارس ساده از ۲۸۰ میلیون تومان به ۲۷۰ میلیون تومان رسیده است.
 کاهش ۳۰ درصدی قیمت در صورت عرضه هزار دستگاه به بازار
وی در مورد عرضه خودرو نیز گفت: متأسفانه هنوز عرضه خودرو زیاد نشده است و به دلیل بحث کیفیت و کنترل‌های بیشتر، عرضه کمتر هم شده است. این در حالیست که اگر عرضه زیاد بود و مثلاً اگر امروز هزار خودرو به بازار تزریق می‌شد قیمت در بازار ۳۰ درصد کاهش می‌یافت و چنانچه روزانه شاهد عرضه هزار دستگاه در بازار بودیم، قطعاً قیمت‌ها فوراً به قیمت کارخانه نزدیک می‌شد.موتمنی تصریح کرد: در سال ۹۷ فاصله قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نزدیک به ۱۰ میلیون تومان با قیمت کارخانه فاصله داشت اما امروز این فاصله قیمتی به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است؛ همچنین در صورت آزاد شدن واردات خودرو، حتی با دلار ۲۷ هزار تومان و تعرفه بالا، قطعاً بازار خودرو تکان اساسی در خصوص قیمت‌ها می‌خورد.
در حال حاضر اصلی ترین مشکل بازار خودرو عرضه کم است. تقاضا با عرضه هیچ همخوانی ندارد در حالی که اگر عرضه متناسب با تقاضا باشد، این قیمت‌های نجومی در بازار رد و بدل نمی‌شود.