پیشنهاد به کمیسیون تلفیق برای اصلاح بندهای رفاهی دانشجویی بودجه

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خبر داد:

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از پیشنهاد به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ به منظور اصلاح بندهای مرتبط با حوزه رفاهی و معیشتی دانشجویان کشور خبر داد.


مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از پیشنهاد به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ به منظور اصلاح بندهای مرتبط با حوزه رفاهی و معیشتی دانشجویان کشور خبر داد.
دکتر حمیدرضا اشراقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به شرایط اقتصادی موجود ما سعی داریم که در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها حداقل مسائل رفاهی و معیشتی را برای دانشجویان فراهم کنیم اما با توجه به هزینه‌ها این امور بودجه زیادی را از دانشگاه‌ها می‌گیرد.
وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بر خلاف تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ موضوع اعتبارات رفاهی و تغذیه دانشجویان حذف شده است و ما در وزارت بهداشت با همراهی وزارت علوم اصلاحیه تبصره ۱۴ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را ارائه کردیم.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: پیشنهاد اصلاح تبصره ۱۴ به کمیسیون تلفیق مجلس ارائه شد. با توجه به اینکه حوزه دانشجویی وزارت بهداشت و صندوق رفاه وزارت بهداشت به همراه صندوق رفاه وزارت علوم و مجموعه دانشجویی وزارت علوم باید ذیل قانون جمعیت و خانواده خوابگاه‌های دانشجویان متأهل را توسعه دهند، نیاز است به این حوزه توجه ویژه ای شود.
وی افزود: از همین رو با همکاران خود در وزارت علوم به مجموعه نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق و کمیسیون‌های آموزش و بهداشت تاکید کردیم با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، سازمان برنامه و بودجه حوزه‌های معیشتی و رفاهی دانشجویان را بهتر ببیند.
به گزارش مهر، برخلاف سال‌های گذشته که در ردیف‌های جدول تبصره «۱۴» مبلغی تحت عنوان یارانه تغذیه و امور رفاهی دانشجویان اختصاص پیدا می‌کرد، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ این ردیف حذف شده است.
دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند که با توجه به احتمال بازگشایی و از سر گیری آموزش حضوری و افزایش هزینه خرید مواد اولیه تغذیه، اعتبارات در نظر گرفته شده برای پوشش حداکثری حمایت از دانشجویان در زمینه‌های رفاهی و معیشتی کافی نیست.
ضمن اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در تبصره ۹ بند الف - به دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری اجازه داده شده است با تصویب هیأت امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۴۰۰ نسبت به اخذ تسهیلات از بانک‌ها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند.
این اعتبارات در جهت تکمیل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خود با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاه‌های متأهلین به ویژه مناطق کمتر توسعه یافته است.
صندوق‌های رفاه دانشجویان دو وزارتخانه مکلف هستند نسبت به پیش بینی اعتبار لازم در فعالیت‌های خود به منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات با اولویت تسهیلات مربوط به احداث و تکمیل خوابگاه‌های متأهلین اقدام کنند.