مشاور وزیر اقتصاد:
مشاور وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه ساز و کار توزیع نان میان مردم در روستاها ادامه خواهد داشت، گفت: موضوع این طرح ۸۲ هزار نانوایی است که ۳۰ الی ۴۵ روز آینده زیرساختهای آنها تجهیز میشود.
مشاور وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه ساز و کار توزیع نان میان مردم در روستاها ادامه خواهد داشت، گفت: موضوع این طرح ۸۲ هزار نانوایی است که ۳۰ الی ۴۵ روز آینده زیرساختهای آنها تجهیز میشود.
به گزارش مهر، طرح هوشمندسازی یارانه نان نام طرحی است که به عنوان یک حرکت جدی و تأثیرگذار در توزیع بهینه یارانه نان لقب گرفته و مجری آن وزرات امور اقتصاد و دارایی است. طرحی که هرچند دیر کلید خورد ولی آغاز این طرح در شرایط فعلی که جهان با مشکل تأمین گندم مواجه است میتواند تأثیر بسزایی در جلوگیری از هدر رفتن منابع و مشکلات احتمالی در حوزه گندم باشد. طرح آزمایشی این طرح از استان زنجان شروع شد و مطابق آن گفته میشود نان برای مصرفکننده گران نمیشود و یارانه مستقیماً به حساب نانوا پرداخت میشود.
در همین راستا محمد جلال مشاور وزیر امور اقتصاد دارایی و از مجریان این طرح در گفتگو با مهر گفت:در این طرح موضوع ما نانواییهایی است که زیرساخت ثبت تراکنشهای هوشمند را دارند که حدود ۸۲ هزار نانوایی در سراسر کشور به این شکل وجود دارد.
وی در پاسخ به روند هوشمند سازی نانواییها در استان زنجان گفت: در این استان ۱۶۰۰ هوایی وجود دارد که حدود ۹۰ درصد آنها متصل شدند.
جلال تصریح کرد: طبق برآوردهای ما بین ۳ تا ۴۵ روز آینده کل نانواییهای کشور تجهیز میشوند زیرساختهای آن آماده است و نصب و
راه اندازی آنها در شهرها کار دارد. اتصال این دستگاهها در شهرهای پرجمعیت با سرعت بیشتر و در روستاهای دوردست و مناطق صعب العبور طبیعتاً با سرعت کمتری انجام میشود.
روستاهایی داریم که جمعیتشان کم است و عملاً نانوایی ندارند و آرد بین مردم خودشان توزیع میشود که در طرح جدید هم همچنان آرد
به این افراد افراد عشایری و کسانی که توسط فرمانداریها مدیریت میشوند توزیع میشود.
وی با بیان اینکه این میزان ۷ تا ۹ درصد از آرد کشور را شامل میشود گفت: در طرح جدید نان ما متعرض به رویه سابق نمیشویم و آن رویه به قوت خود جریان دارد و هر کس بخواهد میتواند از طریق مراجعه به فرمانداریها و احراز سکونت به آن فرایند اضافه شود.
مشاور وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه در این فرایند هیچ تغییری در قیمت و حتی فرایند خرید توسط مردم تغییر نمیکند گفت: ساز و کار پیشنهادی برای نانوا است که آرد را با قیمت تمام شده میگیرد ولی تسویه نمیکند و بین ۳۰ تا ۴۵ روز مهلت داده میشود و در این مهلت نان تولید میشود و ما به ازای نانی که تولید میشود و در سیستم ثبت میشود محاسباتی به صورت مکانیزه اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: ما به ازای هر قرص نان را سازمان حمایت به صورت محرمانه اعلام میکند که در آن افزایش قیمت کارگر و افزایش قیمت آرد لحاظ شده است به حساب نانوا واریز میشود.