رنگ کرونا در سه شهرستان آذربایجان شرقی نارنجی شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز:

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز: رنگ کرونا در سه شهرستان آذربایجان شرقی نارنجی شد

 



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت:سه شهرستان آذرشهر، مراغه و هوراند آذربایجان شرقی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته اند.
به گزارش مهر، حسین حقایی اظهار کرد:شهرستان‌های اهر، تبریز، جلفا، سراب، شبستر، عجب شیر، کلیبر، مرند، ملکان و هریس نیز در وضعیت زرد هستند و بقیه شهرستان‌ها در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
وی افزود: شهرستان‌های اسکو، بستان آباد، بناب، چاراویماق، خداآفرین، میانه، هشترود و ورزقان در وضعیت آبی هستند.
وی تعداد کل بستری‌های کرونایی در بیمارستان‌های آذربایجان شرقی را ۲۴۲ نفر اعلام کرد و گفت: در دو روز گذشته ۷۵ بیمار کرونایی
شناسایی شده که ۶۰ کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بوده و تعداد فوتی‌های دو روز گذشته یک نفر ثبت شده است.
حقایی ادامه داد: تعداد واکسن تزریق شده به عنوان دُز یاد آور در افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از آخرین نوبت واکسیناسیون آنها سپری شده
 ۲۸ هزار و ۸۱۹ نفر گزارش شده که در واقع برابر ۹۲ صدم درصد یعنی کمتر از یک درصد می‌باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین با توصیه
 به شهروندان برای رعایت شیوه‌های نامه بهداشتی در آذربایجان شرقی، تاکید کرد: با توجه به شواهد علمی، انجام واکسیناسینون به طور چشمگیری باعث کاهش ابتلاء به موارد شدید بیماری و مرگ و میر می‌شود بر این اساس انجام واکسیناسینون دُز یادآور در افراد بالای ۱۸ سال که
 ۶ ماه از آخرین نوبت واکسیناسیون آنها گذشته و نیز با توجه به پایین بودن درصد واکسیناسیون در کودکان ۵ تا ۱۲ سال نسبت به شروع و تکمیل واکسیناسیون آنان ضروری است.
وی با اعلام اینکه در تمام خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی آذربایجان شرقی در ساعات اداری و در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل در مراکز منتخب واکسیناسیون کرونا انجام می‌شود، گفت: در سایت
هر شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌های تابعه استان و نیز در سایت مرکز بهداشت استان برنامه واکسیناسیون مراکز منتخب بارگذاری شده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز:
۳۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعال است
تبریز-توفیقی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد:
هم اکنون تعداد ۳۰ مرکز تحقیقاتی در زمینه ها و رشته های مختلف پزشکی و داروئی در این معاونت فعال است.
دکتر پرویز شهابی  فعالیت این تعداد مرکز تحقیقات در تبریز را
نشانه ای آشکار از توانمندی های علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان و اضافه کرد: به تازگی مجوز فعالیت ۲ مرکز دیگر نیز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شده است که به زودی فعالیت های خود را شروع خواهند کرد.
وی مرکز تحقیقات زیست پزشکی را از جمله مراکز مهم معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز برشمرد که در زمینه های ریزفناوری داروئی، بیوتکنولوژی، علوم تعذیه، پزشکی مولکولی و آنالیز داروئی فعال بوده و سالانه تعدادی مقالات علمی و تحقیقات علمی توسط دانشمندان این مراکز ارائه می شود.
شهابی گفت: مرکز تحقیقات بالینی از دیگر مراکز مهم تحقیقاتی است که در زمینه های گوارش و کبد، سل و بیماری‎های ریوی، عفونی و گرمسیری، قلب و عروق، بیماری‎های بافت همبند، کلیه، غدد درون ریز، سلامت کودکان، باروری زنان و لثه و دندان فعالیت می کند.
وی مرکز تحقیقات سلامت شامل مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، پیشگیری از آسیب های حوادث جاده ای، عوامل اجتماعی و موثر بر سلامت، آموزش علوم پزشکی، محیط زیست، امینی غذا و دارو، پزشکی مبتنی بر شواهد و فلسفه و تاریخ پزشکی را از دیگر مراکز تحقیقاتی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان و اضافه کرد: مرکز تحقیقات سالمندی این مجموعه نیز از مدت ها قبل فعال شده و در حوزه طب فیزیکی و روان بخشی، روان پزشکی و علوم رفتاری و تحقیقات
علوم اعصاب دستاوردهای بسیار مهمی داشته است.
شهابی ادامه داد: مرکز تحقیقات سلول های بنیادی نیز از زیرمجموعه  های بسیار مهم و تاثیرگذار معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که در حوزه پزشکی بازساختی، هماتولوژِی، انکولوژی و ایمونولوژی فعالیت‎های چشم گیری دارد.