فرمول جدید دانشمندان آمریکایی برای مقابله موثر با سل

فرمول جدید دانشمندان آمریکایی برای مقابله موثر با سل

 



دانشمندان آمریکایی در بررسی جدیدی، یک فرمول بلندمدت و پایدار را برای مقابله موثر با سل ارائه داده‌اند.به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱.۵ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به سل از دست دادند. این موضوع نشان‌دهنده نیاز جهانی برای دسترسی بهتر به درمان است. برای رفع این مشکل، دانشمندان دانشکده پزشکی "دانشگاه کارولینای شمالی"(UNC) و موسسه سلامت جهانی و بیماری‌های عفونی این دانشگاه، یک فرمول تزریقی با اثر بلندمدت را برای داروی ضد سل "ریفابوتین"(Rifabutin) توسعه داده‌اند.
آزمایش‌های صورت‌گرفته روی مدل‌های حیوانی، پتانسیل ارائه داروی سل با یک تزریق را نشان داد که حداقل چهار ماه دوام دارد و می‌توان از آن به جای درمان استاندارد کنونی استفاده کرد که مستلزم رعایت مداوم یک رژیم دارویی روزانه است.دکتر "مارتینا کوواروا"
(Martina Kovarova)، دانشیار پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی گفت:ما باور داریم که این روش می‌تواند درمان سل را به طور چشمگیری تغییر دهد. فرمول‌های مقرون‌به‌صرفه با اثر بلندمدت برای داروهای ضد سل می‌توانند به کاهش بار این بیماری در جوامع کم‌درآمد سراسر جهان که در آنها دسترسی بهتر به درمان بیشتر مورد نیاز است، کمک کنند.دکتر "میریام براونشتاین"(Miriam Braunstein)، استاد میکروبیولوژی و ایمنی‌شناسی دانشگاه کارولینای شمالی گفت: ما طی دوره همه‌گیری کووید-۱۹، شاهد مرگ ‌و میرهای بیشتری به دلیل ابتلا به سل بودیم که جهان را حداقل پنج تا هشت سال در مبارزه با سل عقب انداخت. ما باور داریم که ارائه یک فرمول با اثر بلندمدت می‌تواند شرایط را تغییر دهد؛ خواه برای درمان پیشگیرانه و خواه برای درمان بیماری.
براساس گزارش "سازمان بهداشت جهانی"(WHO)، بیماری سل که توسط باکتری "مایکوباکتریوم توبرکلوزیس"(Mycobacterium tuberculosis) ایجاد می‌شود، سالانه ۱۰ میلیون نفر را مبتلا می‌کند. همچنین، این گزارش تخمین می‌زند که حدود یک چهارم جمعیت جهان دارای عفونت نهفته سل با پتانسیل فعال شدن مجدد هستند که علائمی مانند ضعف، کاهش وزن، تب، سرفه، درد قفسه سینه و سرفه خونی را به همراه دارد.