نکات طلایی در تغذیه بیماران دیابتی

کارشناس تغذیه:

رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی پرداخت.



رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی پرداخت.
به گزارش مهر، فرشته فزونی گفت: مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. از مصرف غذاهای غنی از چربی‌های اشباع و ترانس نظیر فست فودها، روغن‌های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن‌های حیوانی، غذاهای سرخ شده، لبنیات پرچرب اجتناب کنید.
وی افزود: بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهی‌ها) و اسید چرب غیر اشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغن‌های مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنید.
فزونی گفت: استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع موجب پاسخ دهی بهتر گیرنده‌های سلول به انسولین می‌شود.
وی افزود: دریافت پروتئین‌های حاوی چربی‌های اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود.
فزونی گفت: بهتر است از کربوهیدرات‌هایی که شاخص گلایسمیک پایین‌تری دارند استفاده شود.
وی تاکید کرد: حتماً غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر
(۵ وعده در روز) میل کنید و در هیچ وعده‌ای بیش از حد غذا نخورید.
فزونی با عنوان این مطلب که مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و حتماً از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده کنید، گفت: بعد از وعده‌های غذایی کمی پیاده روی کنید.
وی ادامه داد: به طور مرتب قند خون را کنترل کنید و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورید و فعالیت بدنی روزانه
(۴۵-۳۰ دقیقه پیاده روی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشید.
فزونی گفت: سعی کنید ساعات صرف غذا حتی المقدور منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنید.وی افزود: هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی‌ها استفاده کنید.
فزونی گفت: مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی‌های تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی، و هویج) در
رژیم غذایی خود بگنجانید. به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی توجه کنید و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنید.
وی افزود: مصرف نان‌های سفید و برنج را کاهش داده و نان‌های سبوس دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنید.
به گفته فزونی، روزانه از انواع حبوبات در وعده‌های غذایی استفاده کنید و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً از نوع پرو بیوتیک مصرف کنید.
وی ادامه داد: چای یا دمنوش خود را با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنید و به اندازه کافی آب بنوشید.
فزونی گفت: در صورتی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستید برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کنید.