مبارزه با ملخ‌های بومی در سطح ۸۱ هزار هکتار

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات عنوان کرد:

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه تاکنون در سطحی بالغ بر ۸۱ هزار هکتار با ملخ بومی مبارزه شده است گفت که بیشتر این ملخ‌ها از نژاد ملخ مراکشی هستند.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه تاکنون در سطحی بالغ بر ۸۱ هزار هکتار با ملخ بومی مبارزه شده است گفت که بیشتر این ملخ‌ها از نژاد ملخ مراکشی هستند.
سعید معین در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ملخ صحرایی در کشور وجود ندارد، گفت: سال گذشته و امسال ملخ صحرایی وارد کشور نشد و گزارشی از حمله این آفت به باغات و مزارع نداشتیم.
وی ادامه داد: تنها ملخ‌های موجود در کشور ملخ‌های بومی از جمله ملخ مراکشی است. جمعیت ملخ‌های بومی در سال‌هایی که بارندگی در سه ماه اول سال مناسب است یعنی مقدار بارش در دامنه‌ کوه‌ها قابل توجه است و امسال نیز چنین بوده، زیاد می‌شود و وقتی جمعیت آنها افزایش یافت از دامنه کوه‌ها وارد باغات و مزارع می‌شوند.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات افزود: پیش‌بینی‌ می‌کنیم سطح مبارزه با ملخ‌های بومی امسال به سطحی بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار هکتار برسد که از این میزان حدود ۷۰ درصد مبارزه با ملخ مراکشی است.وی تصریح کرد: ملخ‌های مراکشی بومی هستند و در داخل کشور زاد و ولد می‌کنند.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات امسال در مناطق مختلفی  از جمله خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، گیلان، قزوین، زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، بخش هایی از کرمانشاه، تهران، سمنان و اصفهان مبارزه انجام شده و در حال انجام است.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در ادامه گفت: دریاچه پریشان در استان فارس خشک شده  و یکی از بسترهای زاد و ولد ملخ مراکشی در یکی دوسال اخیر شده است.
معین با بیان اینکه امسال با ملخ بومی در سطحی بالغ بر ۸۱ هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است، گفت: فقط ۴۰ هزار هکتار از این مبارزه در بستر دریاچه پریشان و حومه آن و مبارزه با ملخ مراکشی بوده است. همچنین برای اینکه این ملخ‌ها به گندم‌های منطقه خسارت وارد نکنند اواخر اسفند سال گذشته مبارزه با آنها انجام شد و هفته پیش به اتمام رسید.