سرمایه‌گذاری بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومانی دولت سیزدهم در صنعت گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد:

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه دولت سیزدهم در دو سال فعالیتش بیش از ۶۸ همت (هزار میلیارد تومان) در صنعت گاز سرمایه‌گذاری کرده است، تازه‌ترین اقدام‌ها و برنامه‌ها به‌منظور صادرات گاز ایران به دیگر کشورها را تشریح کرد.

سرمایه‌گذاری بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومانی دولت سیزدهم در صنعت گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه دولت سیزدهم در دو سال فعالیتش بیش از ۶۸ همت (هزار میلیارد تومان) در صنعت گاز سرمایه‌گذاری کرده است، تازه‌ترین اقدام‌ها و برنامه‌ها به‌منظور صادرات گاز ایران به دیگر کشورها را تشریح کرد.
به گزارش شانا، مجید چگنی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه ضمن تبریک به‌ مناسبت روز خبرنگار گفت: افتخارهای صنعت گاز متعلق به همه دولت‌ها، مدیران و کارکنان پس از انقلاب است که توسعه صنعت گاز را به‌عهده داشتند و رفاه و آسایش مردم تنها نتیجه زحمات یک دولت یا چند فرد نیست.
وی افزود: اکنون ۱۲۵۳ شهر، ۳۹ هزار و ۶۹۹ روستای کشور از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند و در دو سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۵ هزار و ۲۹۷ روستا با بیش از ۳۰۷ هزار خانوار، همچنین ۴۱ شهر با بیش از ۹۴ هزار خانوار گازرسانی شده‌ است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه اکنون ۹۸.۶ درصد جمعیت شهری و ۸۶.۳ درصد جمعیت روستایی زیر پوشش شبکه کاز کشور هستند، ادامه داد: تعداد مشترکان شبکه گاز ۲۷.۵ میلیون مشترک شامل بیش از ۳۱ میلیون واحد می‌شود.
 مصرف ۲۳۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال ۱۴۰۱
چگنی تصریح کرد:‌ مصرف گاز طبیعی نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۱، حدود ۷۵ میلیارد مترمکعب حدود ۳۲ درصد کل مصرف، بخش صنعت ۷۱ میلیارد مترمکعب حدود ۳۱ درصد، بخش خانگی ۶۳ میلیارد مترمکعب شامل ۲۷ درصد، بخش عمومی ۹ میلیارد مترمکعب و ۴ درصد، بخش حمل‌ونقل ۹ میلیارد مترمکعب و حدود ۴ درصد، بخش کشاورزی ۴.۸ میلیارد مترمکعب و حدود ۲ درصد از مصرف گاز کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه مصرف کل گاز کشور پارسال ۲۳۰ میلیارد مترمکعب بوده است که شامل صادرات و مصارف داخلی نمی‌شود، گفت: اکنون حدود ۱۰۱ نیروگاه کشور گازرسانی شده و ۱۵ نیروگاه در دولت سیزدهم به شبکه گاز کشور متصل شده
است.
 گازرسانی به ۱۰ شهر سیستان و بلوچستان و هرمزگان در دولت سیزدهم
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه با اشاره به روند پرشتاب گازرسانی در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان اظهار کرد: در دو سال گذشته هفت شهر و ۱۴۵ روستای سیستان و بلوچستان و سه شهر و ۲۴ روستای هرمزگان گازرسانی شده‌اند.
 حجم سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گاز
چگنی درباره حجم سرمایه‌گذاری صنعت گاز در دولت سیزدهم تصریح کرد: در بخش پروژه‌های گازرسانی روستایی و شهری حدود ۳۸.۶ همت (هزار میلیارد تومان) هزینه شده، در بخش پروژه‌های انتقال گاز ۲.۹ همت، در پروژه‌های مهندسی و توسعه گاز ۱۹.۶ همت، پروژه‌های پالایشگاه‌های گازی ۲.۴ همت و در بخش پژوهش و فناوری ۴.۷ همت سرمایه‌گذاری شده که مجموع این سرمایه‌گذاری‌ها بیش از ۶۸ همت بوده است.
وی یادآور شد: پیش‌بینی سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲ هم در بخش پروژه‌های گازرسانی حدود ۳۴.۵ همت، در بخش انتقال گاز ۲.۴ همت، در پروژه‌های مهندسی و توسعه ۲۳.۴ و پالایشگاه‌های گازی ۹ همت است.
 تقویت شبکه گاز رینگ شمال و شرق کشور
معاون وزیر نفت در ادامه از تقویت شبکه گاز رینگ شرق و شمال شرق کشور خبر داد که پروژه‌های متعددی از جمله خط انتقال گاز ۳۶ اینچ دوراهی دشتک به سربیشه، خط ۱۶ اینچ صالح‌آباد - تربت جام و احداث تاسیسات تقویت فشار گاز آرادان به این منظور اجرایی شده است.
وی ادامه داد: برای تقویت حوزه شمال کشور هم عملیات اجرایی خط تقویتی دوم اردبیل به طول ۵۵ کیلومتر، خط نهم سراسری از اهواز به کوهدشت به طول ۴۰۰ کیلومتر، تأسیسات تقویت فشار اهواز آغاز شده و مطالعات فنی - مهندسی امتداد خط نهم سراسری از میاندوآب به تبریز و فاز دوم تبریز تا بازرگان هم انجام شده است.
 تخصیص ۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای مقاوم‌سازی
وی در ادامه با تأکید بر اجرای پروژه‌های مقاوم‌سازی تأسیسات گازی و خطوط انتقال انتقال، اعلام کرد: شبکه گاز مراکز استان‌ها، شهرهای بزرگ و دیگر تأسیسات به تدریج مقاوم‌سازی می‌شوند که برای اجرای این پروژه‌ها بیش از ۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر نفت همچنین از برگزاری مزایده فروش گازهای مشعل در پارس جنوبی خبر داد و افزود: قراردهای آن در حال تنظیم و امضا هستند.
سوآپ گاز ترکمنستان به روزانه ۸ میلیون مترمکعب رسید
وی از ادامه مذاکرات برای تمدید قرارداد صادرات گاز به کشورهای ترکیه و عراق خبر داد و گفت: مذاکراتی هم با کشور ترکمنستان برای امضای قرارداد واردات گاز از این کشور داشتیم، اصل بدهی ایران هم پرداخت شده است و گفت‌وگوها در دو حوزه واردات گاز در کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام می‌شود؛ سوآپ گاز از ترکمنستان نیز اکنون به روزانه ۸ میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: آزمون واردات ۱۰ میلیون مترمکعب گاز ترکمنستان نیز با موفقیت انجام شده تا این گاز وارد کشور شود و در گام‌ بعدی و هم‌زمان با بهره‌برداری از پروژه‌های توسعه میدان‌های گازی ترکمنستان، قصد داریم حجم واردات را افزایش دهیم.
 مذاکره با عمان، روسیه و پاکستان درباره تجارت گاز
چگنی همچنین بیان کرد: مذاکراتی با کشورهای عمان، روسیه و پاکستان هم در حوزه تجارت گاز انجام شده، از سویی کشورهای اروپایی هم متقاضی دریافت گاز ایران هستند.وی گفت: پیشنهاد روس‌ها تشکیل هاب انرژی بین ایران و روسیه است و توافق‌هایی در این باره انجام شده است.