آغاز برداشت انگور از تاکستان‎های آذربایجان غربی

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت انگور و پیش بینی برداشت ۲۲۷ هزار تُن محصول از تاکستان های استان خبرداد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت انگور و پیش بینی برداشت ۲۲۷ هزار تُن محصول از تاکستان های استان خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، خسرو شهبازی افزود: سطح زیرکشت باغات انگور استان شامل سطح غیربارور حدود ششصد و پنجاه هکتار اعم از آبی و دیم و سطح زیر کشت بارور حدود ۲۱هزار و پانصد هکتار شامل ۱۶ هزار هکتار آبی و شش هزار و ۱۰۰ هکتار دیم است و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول دارد.
وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۲۲۷ هزار تُن انگور تولیدی در استان،۱۹۲ هزار تُن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت می‌شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بسته‌بندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش می‌کنند.
وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت:سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آب غوره توسط سه واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال می‌شود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بکار می‌رود و بخش عمده‌ای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه می‌شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر می‌شود، یادآور شد:از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری می‌شود.زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است.