سوغاتی های خوراکی رشت

باقلوای یاس یکی از شیرینی‌های محبوب و سوغات گیلان است و مواد اولیه و طرز تهیه ساده‌ای دارد. برای تهیه این باقلوا از آرد، شیر و زرده تخم مرغ استفاده شده و بخش میانی باقلوا را نیز با گردو، پسته، بادام و پودر قند پُر می‌کنند.

فرحناز احمدزاده
قسمت سوم
باقلوای یاس
باقلوای یاس یکی از شیرینی‌های محبوب و سوغات گیلان است و مواد اولیه و طرز تهیه ساده‌ای دارد. برای تهیه این باقلوا از آرد، شیر و زرده تخم مرغ استفاده شده و بخش میانی باقلوا را نیز با گردو، پسته، بادام و پودر قند پُر می‌کنند.
علت نامگذاری این باقلوا، استفاده از گل یاس برای معطر کردن مغزهای بکار رفته در لایه میانی است. برای این کار، ابتدا بادام درختی را پوست گرفته و داخل ظرفی می‌ریزند و سپس گل یاس را روی آن قرار می‌دهند.
روز بعد گل‌های تازه را جایگزین کرده و این کار را تا زمانی ادامه می‌دهند که بادام بوی گل یاس بگیرد. بادام معطر را به همراه دیگر مغزها و پودر قند، چرخ کرده و داخل باقلوا می‌ریزند.
  میوه های بومی رشت:
میوه‌های بومی رشت در دیگر شهرهای استان گیلان نیز یافت می‌شود. جالب است بدانید که این میوه‌ها معمولاً خود رو هستند و در مناطق جنگلی به وفور یافت می‌شوند.
  والش (تمشک وحشی)
تمشک وحشی که در زبان محلی رشت به آن والش گفته می‌شود از جمله میوه‌های خود رو در استان گیلان است که بیشتر در مناطق جنگلی و حاشیه جاده‌ها می‌روید.تمشک وحشی رنگ و مزه‌ای خاص دارد و از آن برای تهیه مربا نیز استفاده می‌شود. برخی از محلی‌ها علاوه‌بر تمشک وحشی، مربا و شربت آن را نیز در بازارهای محلی و بازارهای روز استان گیلان می‌فروشند.
ادامه دارد...