تغییرات کتب درسی معارف دانشگاه‌ها اعلام شد

تغییرات کتب درسی معارف دانشگاه‌ها اعلام و براین اساس مشخص شد که کتب جدید دروس معارف در سه بخش پرسش محور، کتب اندیشمندان موفق و کتاب‌های موسمی تدوین شده است.

تغییرات کتب درسی معارف دانشگاه‌ها اعلام و براین اساس مشخص شد که کتب جدید دروس معارف در سه بخش پرسش محور، کتب اندیشمندان موفق و کتاب‌های موسمی تدوین شده است.
به گزارش  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام حمزه  شریفی دوست مدیر امور دروس معارف در آئین رونمایی و معرفی کتب جدید دروس معارف گفت: در کتب جدید سه بخش کتاب داریم که در بخش اول کتب پرسش محور و در بخش دوم کتب اندیشمندان موفق و در بخش سوم کتب موسمی را خواهیم داشت.
وی در ادامه عنوان کرد: کتب پرسش محور شامل ۸ عنوان در  ۶ گرایش است.در گرایش اندیشه‌ای دو عنوان کتاب داریم و در گرایش تاریخ دو عنوان کتاب را داریم. در بخش اخلاق یک عنوان کتاب و در موضوع انقلاب  و تفسیر موضوعی و دانش خانواده و جمعیت هم یک عنوان کتاب را خواهیم داشت.
حجت الاسلام شریفی دوست با اشاره به کتب تدوین شده در این بخش تصریح کرد: در ارتباط با این کتب ۳ نکته وجود دارد. نکته اول این است که همه کتاب‌ها مشتمل بر ۴۰ سوال پر تکرار دانشجویی است که فرآیندی دارد و اساتید به صورت تخصصی به سوالات پاسخ داده‌اند. نکته مهم بعدی در تدوین کتب این است که کتاب ها بازنویسی شده و فراتر از ویراستاری است. نکته بعدی این که کتاب‌ها در ترم قبل تولید و در کل کشور تدریس شده است و البته یک ارزیابی از اساتید و یک نظرسنجی از دانشجویان در این باره صورت گرفته است و مورد اقبال قابل توجهی قرار گرفته است.
شریفی دوست عنوان کرد:درباره عنوان درسنامه موسمی به سه عنوان مهم پرداخته‌ایم.منظور از درسنامه‌های موسمی برخی موضوعات به روز است که اقتضائات باعث می‌شود که به آن ها پرداخته شود.
وی در ادامه افزود: یک پیوست ادبی کم حجم بصورت تک درس (نه کتاب) با نام «ترگل ورگل می‌مانم» در ترم پیش، تدوین و ارسال شده که دانشجویان بصورت بحث آزاد و در قالب گفتگو آن را مطالعه می‌کنند. محتوای این پیوست، حجاب و پوشش است که با زبان دخترانه و بدون استفاده از متون دینی بیان شده و دانشجویان استقبال شایانی نسبت به این متن ادبی داشتند. موضوع مهم بعدی در این بخش مسئله فلسطین است که یک متن اولیه آماده شده است و از محتواهای به روز و مناسب است که در ۱۶ محور تدوین شده است. سومین موضوع و پیوست درسی امید آفرینی است که نیاز روز دانشجویان است و با رویکرد دستاوردهای انقلاب و تمرکز بر قدرت منطقه ای ایران انجام شده است.
وی در پایان گفت: بخش بعدی در این تغییرات کتب اندیشمندان موفق است و از افرادی که در ترویج معارف دینی موفق بودند، آثار این‌ها انتخاب شده است که چهار کتاب از رهبر معظم انقلاب است که لازم است ذکر شود که این کتب خروجی پر برکت طرح اندیشه تمدن ساز است و یک عنوان از شهید مرتضی مطهری با نام آزادی و بالندگی است و محتوا در این زمینه آماده شده است.