تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی متعالی باشد

مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت:

مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با بیان اینکه همه فرآیندهای توسعه مدیریت در سطح صنعت نفت باید بر مبانی حکمرانی متعالی تغذیه شود، گفت: نباید در تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی سکولار اقدام کنیم، مبانی ما نه اجازه ستم‌پذیری و نه سلطه‌گری را به مدیران می‌دهد.

مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با بیان اینکه همه فرآیندهای توسعه مدیریت در سطح صنعت نفت باید بر مبانی حکمرانی متعالی تغذیه شود، گفت: نباید در تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی سکولار اقدام کنیم، مبانی ما نه اجازه ستم‌پذیری و نه سلطه‌گری را به مدیران می‌دهد.
به گزارش شانا، محسن حقیقتی مقدم در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون‌های ارزیابی و توسعه گفت: همه مردم باید در التزام عملی به ارزش‌های اسلامی و تحقق برنامه‌های اجتماعی دنیای اسلام از هم پیشی بگیرند. همین جا راه مردم‌سالاری دینی و الهی از دموکراسی سکولار و ریاکار جدا می‌شود. گاهی مردم می توانند در حفظ ارزش‌ها و تحقق اهداف متعالی از طلایه‌داران مذهب نقش مهم‌تری ایفا کنند، مگر شهید حججی، حجت خدا بر همه ما نشد؟
وی ادامه داد: حکمرانی متعالی یک حرف کاملاً روشن است و ما در دهه گذشته آثارِ دوری از مبادی و مبانی نظری آن را در مدیریت‌هایمان در عقب رفت‌ها و معطل شدن‌ها، کاملاً احساس کرده‌ایم، ما در وزارت نفت تمامی فرایندهای ارزیابی و توسعه مدیران را از این مبانی نظری سیراب و تغذیه خواهیم کرد و به صورت جامع به نیازهای مدیریتی این صنعت خواهیم پرداخت.مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اظهار کرد: برای ما بی‌شک مدیر در سطح صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران با مدیر در شرکت بی‌پی و آرامکو متفاوت است؛ بنا نیست صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران براساس ارزش‌های سازمانی شرکت‌های بین‌المللی نفت اداره شود. در عین اینکه این صنعت جهانی است و باید با استانداردهای جهانی اداره شود، باید بدانیم که فرهنگ مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ مدیریت در غرب و شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز متفاوت است، قطعاً مدیر علاوه بر اینکه باید اهداف عملیاتی را محقق کند باید از سلامت اخلاقی سازمان خود نیز حراست کند.
 حقیقتی مقدم با اشاره به اینکه باید سلامت اقتصادی سازمان خودش را با جدیت پیگیری کند و بی‌شک شفافیت داشته باشد، گفت: باید در میدان دادن به عناصر فعال و توزیع امکانات سازمانی و قدرت دادن به افراد، عدالت را رعایت کند و از روحیه عدالت برخوردار باشد؛ این‌ها شایستگی‌هایی برآمده از حکمرانی متعالی است.
وی افزود: ما همه فرآیندهای این الگوی توسعه مدیریت در سطح صنعت نفت را از مبانی حکمرانی متعالی تغذیه خواهیم کرد، نباید در تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی سکولار اقدام کنیم، مبانی ما نه اجازه ستم‌پذیری را به مدیران می‌دهد و نه سلطه‌گری را.مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت تصریح کرد: مدیر در حکمرانی متعالی مدیری است که نه ستم می‌پذیرد و نه ظلم می‌کند، در برابر فشارهای نامشروع مقاومت می‌کند و به روندها و جبهه‌بندی جهانی بی‌اعتنا نیست؛ تولید نفت و گاز را در جبهه مقاومت و به منظور ایجاد سرمایه برای مردم و نظام اسلامی و احیای ارزش‌های الهی و بشری در کل عالم می‌بیند نه اینکه ارزش این تولید مانند تولید نفت و گاز در بقیه دنیا باشد.