۱۰ نیروگاه در مسیر اتصال به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی

پروژه اتصال ۱۰ نیروگاه حرارتی کشور به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی به منظور حذف سوخت‌رسانی تانکری و کاهش هزینه‌های انتقال سوخت، پایداری سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها در فصول سرد سال، کاهش آثار زیست محیطی تردد تانکرهای سوخت‌رسانی و ترافیک جاده‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

پروژه اتصال 10 نیروگاه حرارتی کشور به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی به منظور حذف سوخت‌رسانی تانکری و کاهش هزینه‌های انتقال سوخت، پایداری سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها در فصول سرد سال، کاهش آثار زیست محیطی تردد تانکرهای سوخت‌رسانی و ترافیک جاده‌ای در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، عملیات اجرایی اتصال نیروگاه علی‌آباد گلستان به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی آغاز شد. این پروژه از طریق خط لوله هشت اینچ نفت‌گاز به‌ طول سه هزار و ۲۰۰ متر به فشارشکن علی‌آباد و از طریق آن به خط لوله ۱۰ اینچ حمل فرآورده‌های نفتی علی‌آباد – شاهرود متصل می‌شود.این پروژه پس از اتصال نیروگاه شهید سلیمی نکا به شبکه خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی در سال گذشته، گام دوم اجرای برنامه اتصال  11 نیروگاه بزرگ کشور به شبکه خطوط لوله سراسری انتقال فرآورده محسوب می‌شود که مزیت‌های مهمی شامل پیشگیری از قاچاق سوخت، کاهش ریسک خطرات جاده‌ای و پیشگیری از آلودگی محیط‌زیست ناشی از فعالیت کامیون‌های نفتکش، کاهش هزینه‌های صنعت نفت برای انتقال سوخت به نیروگاه و مهم‌تر از همه ایجاد مطمئن‌ترین راه ممکن برای انتقال مواد نفتی یعنی شبکه خطوط لوله را دربر دارد.
سوخت اصلی نیروگاه‌های کشور گاز طبیعی است، اما در شرایطی که در تامین سوخت گاز برای بخش نیروگاهی، محدودیت‌هایی ایجاد شود، مجبور به استفاده از سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین خواهیم بود.
بدون شک اتصال نیروگاه‌ها به شبکه سراسری خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی یک برنامه راهبردی و موثر است که با حذف سوخت‌رسانی تانکری و جایگزینی آن با انتقال فرآورده‌های نفتی از طریق خطوط لوله، علاوه بر پایداری در سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها در فصول سرد سال، کاهش هزینه‌های انتقال سوخت، کاهش احتمال دریافت سوخت آلوده، کاهش آثار زیست محیطی تردد تانکرهای سوخت‌رسانی و کاهش ترافیک جاده‌ای را شاهد خواهیم بود.