چاپ سه بُعدی شبیه‌ترین پوست مصنوعی به پوست انسان

چاپ سه بُعدی یک پوست الکترونیکی جدید، تعاملی نوین میان انسان و ماشین را نوید می‌دهد.

چاپ سه بُعدی یک پوست الکترونیکی جدید، تعاملی نوین میان انسان و ماشین را نوید می‌دهد.
به گزارش ایسنا، پوست انسان با بیش از ۱۰۰۰ پایانه عصبی، بزرگترین ارتباط حسی مغز با دنیای خارج است که از طریق لمس، دما و فشار، بازخورد زیادی را ارائه می‌دهد.
در حالی که این ویژگی‌های پیچیده، پوست را به یک اندام حیاتی تبدیل می‌کنند، شبیه‌سازی آن را نیز به کاری چالش‌برانگیز تبدیل می‌کند.
به نقل از تی‌ای، پژوهشگران دانشگاه A&M تگزاس با استفاده از هیدروژل‌های نانومهندسی شده که قابلیت‌های حسگر زیستی الکترونیکی و حرارتی قابل تنظیم را نشان می‌دهند، پوست الکترونیکی چاپ‌شده
سه بعدی (E-skin) جدیدی را ایجاد کرده‌اند که می‌تواند انعطاف‌پذیر، کشسان و شبیه به پوست انسان باشد.
دکتر آخیلش گهاروار، استاد و مدیر تحقیقات دپارتمان مهندسی بیومدیکال گفت: توانایی شبیه‌سازی حس لامسه و ادغام آن در فناوری‌های مختلف، فرصت‌های جدیدی را برای تعامل انسان و ماشین و تجربیات حسی پیشرفته باز می‌کند. این کار به طور بالقوه می‌تواند صنایع را متحول کند و کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت را بهبود بخشد.
کاربردهای آینده پوست الکترونیکی بسیار گسترده است، از جمله دستگاه‌های سلامت و بهداشت پوشیدنی که به طور مداوم علائم حیاتی مانند تحرک، دما، ضربان قلب و فشار خون را کنترل می‌کنند و به کاربران بازخورد می‌دهند و به آنها کمک می‌کنند مهارت‌های حرکتی و هماهنگی خود را بهبود بخشند.
گهاروار می‌گوید: الهام‌بخش توسعه پوست الکترونیکی، تمایل به ایجاد رابط‌های پیشرفته‌تر و همه‌کاره‌تر بین فناوری، بدن انسان و محیط زیست است. هیجان انگیزترین جنبه این پژوهش، کاربردهای بالقوه آن در رباتیک، پروتز، فناوری پوشیدنی، ورزش و تناسب اندام، سیستم‌های امنیتی و دستگاه‌های سرگرمی است.
فناوری E-skin که در مطالعه‌ای در مجله علمی
 Advanced Functional Materials منتشر شده است، در آزمایشگاه گهاروار توسعه یافته است.
ساخت پوست الکترونیکی(E-skin) شامل چالش‌هایی با توسعه مواد بادوام است که می‌توانند به طور همزمان انعطاف‌پذیری پوست انسان را تقلید کنند، دارای قابلیت‌های حسگر بیوالکتریکی باشند و از تکنیک‌های ساخت مناسب برای دستگاه‌های پوشیدنی یا کاشتنی استفاده کنند.