صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویا کشور در استان گلستان

مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویا کشور در استان گلستان خبر داد.

گرگان-قهرمان
مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویا کشور
در استان گلستان خبر داد.
سید مهدی حسینی با اعلام این خبر گفت: واحد تولیدی آریا
 دانه گلستان پس از انجام بازرسی‌های فنی و همچنین نمونه ‌برداری و مطابقت نتایج آزمون با استانداردهای ملی ذیربط و ارائه مستندات لازم، موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده مذکور شد.
حسینی ادامه داد:استاندارد ملی دانه سویا با شماره 17517 با عنوان «خوراک دام، طیور و آبزیان -دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده -ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» در سال 1392 مصوب شد.
وی افزود:دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین و چربی است و به عنوان یکی از منابع غذایی دام، طیور و آبزیان به کار می‌رود
مدیرکل استاندارد گلستان در ادامه گفت:دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مواد سمی محرک، مهار کننده‌ها، عوام حساسیت زا، گواترزا و ضد انعقادی است، که برای کاهش مقدار این مواد، دانه خام باید فرآوری شود.وی
در پایان اضافه کرد:برای فرآوری دانه خام سویا از روش‌های مختلفی از قبیل برشته کردن، میکرونیزه کردن، اکسپند کردن، پلت کردن و اکسترود کردن خشک و مرطوب، استفاده می شود و هر کدام از روش‌های نوشته شده تاثیر متفاوتی بر ارزش غذایی سویا دارند.