نوستالژی های کهن در موزه بوم‎گردی تنکابن

گشت و گذار در موزه بوم گردی تنکابن نوستالژی های زیادی را برای علاقمندان به تاریخ کهن و میراث فرهنگی زنده می کند.

نوستالژی های کهن در موزه بوم‎گردی تنکابن

 *سهیلا محمدی
گشت و گذار در موزه بوم گردی تنکابن نوستالژی های زیادی را برای علاقمندان به تاریخ کهن و میراث فرهنگی زنده می کند.
جست وجو در گذشته، همیشه جذابیت‌های خاص خود را دارد، فرهنگی غنی و اصیل که شکوه فرهنگی و اقتصادی گذشته را تداعی می‌کند،
به همین دلیل است که احیای فرهنگ، اصالت و هویت پر افتخار گذشته، عامل اصلی تقویت اقتصاد هر منطقه محسوب می‌شود.
هنوز هستند کسانی که در گوشه و کنار این مرز و بوم با مهر و عشق، ترویج آئین‌ها، سنت‌ها و در بیانی بهتر ترویج اصالت منطقه را سرلوحه قرارداده و در این راه از هیچ تلاش پرمهری دریغ نمی‌ورزند.
سید مصطفی مدنی در یک گوشه دنج از خانه صد ساله پدری در روستای سیاورز شهرستان تنکابن، موزه مردم شناسی دارد که دیدن آن برای علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران و مازندران خالی از لطف نبوده و در درون این موزه شکوه و غرور اصالت و هویت موج می‌زند.
نوستالژی‌هایی که دیدن و لمس کردن دوباره آن، از بن جان در درون هر انسانی که دل در گروی ایران دارند، غرور می‌آفریند.
سید مصطفی مدنی علاقه مند به حفظ معماری و آثار قدیمی و صاحب این موزه مردم شناسی می‌گوید: از اوان کودکی به تاسی از پدر و مادر و خانواده، با غنا و عمق آداب و فرهنگ تنکابن آشنا بوده و این عشق و مهر تا کنون که ۶۴ سال سن دارد، ادامه یافته است.
مدنی افزود: به دلیل همین علاقه قلبی و آگاهی از تأثیر مثبت شیوه و ابزار زندگی گذشتگان و به منظور پیوند دادن نسل امروز با نسل گذشته این موزه را جمع آوری و در معرض نمایش عموم گذاشته است.
 راه درستی را برای ترویج اصالت منطقه انتخاب کرده‌ام
این شهروند تنکابنی ضمن ابراز خرسندی از استقبال جوانان برای بازدید از این موزه به مهر می‌گوید: هر سال دوبار میزبان جوانان دانشگاه شریف هستم و وقتی ذوق و شوق را در چشمان آنان می‌بینم، بیشتر به این نتیجه می‌رسم که راه درستی را برای ترویج اصالت منطقه انتخاب کرده‌ام.
صنم جمالی فعال گردشگری درباره تأثیر موزه‌های مردم شناسی بر جامعه امروز می‌گوید: نخستین چیزی که در هر منطقه‌ای نظر افراد  را جلب می‌کند، نوع و شیوه زندگی مردمان آن منطقه است.
وی با بیان اینکه موزه مردم شناسی فرصت بی نظیری است تا بین جامعه امروز و زندگی نیاکانمان پیوند برقرار کند، خاطر نشان کرد: دنیا همواره اصالت را ستایش می‌کند.
جمالی اضافه کرد: اینکه افراد بدانند و به یاد آورند که اجدادشان چطور و با استفاده از چه ابزاری زندگی می‌کردند، به زندگی آنان عمق و غنا  می بخشد.
در همین پیوند مجتبی گهستونی پژوهشگر حوزه فرهنگی و گردشگری کشور و روزنامه نگار در گفت و گو با خبرنگار مهر می‌گوید: قصه‌ها و روایتی که ابزارهای موجود در موزه مردم شناسی در درون خویش دارند، ریشه در فرهنگ قوی و غنی نیاکان این منطقه دارد.
قصه‌ها و روایتی که ابزارهای موجود در موزه مردم شناسی در درون خویش دارند، ریشه در فرهنگ قوی و غنی نیاکان این منطقه دارد.