ضرورت حفظ و تقویت پشتوانه های قدرت کشور

طی ماه های اخیر بیشترین توجهات و انرژی کشور حداقل در ابعاد رسانه ای بر مسئله تحولات منطقه و حملات متقابل میان محور مقاومت با رژیم صهیونیستی و در ابعاد وسیع تر رویارویی ایران و اسرائیل صرف شده است.

ضرورت حفظ و تقویت پشتوانه های قدرت کشور

طی ماه های اخیر بیشترین توجهات و انرژی کشور حداقل در ابعاد رسانه ای بر مسئله تحولات منطقه و حملات متقابل میان محور مقاومت با رژیم صهیونیستی و در ابعاد وسیع تر رویارویی ایران و اسرائیل صرف شده است.
آنچه حداقل می توان در عرصه میدانی بیان داشت براساس آنچه  رسانه های خارجی مدعی آن هستند ایران فراتر از حد انتظار ظاهر شده و قدرت نظامی خود را نشان داده است.
از سوی جریان خبری و رسانه ای داخل نیز این موضوع به صورت گسترده و به صورت یکپارچه پوشش داده شده و از اقدامات نظامی و امنیتی صورت گرفته تقدیر به عمل آمده و جامعه نیز حمایت خود را به انحای مختلف بروز و ظهور داده است. اما پرداختن به این مباحث نباید انرژی کشور در ابعاد معیشتی و اقتصادی را تحت الشعاع قرار دهد.
اتفاقاً در چنین زمانی رویکرد دولت باید به گونه ای باشد که امنیت اقتصادی بسیار تقویت شود تا جامعه از بحران های موجود دچار اضطراب نگردد و بازار واکنش منفی نشان ندهد. شکی نیست که مسئله معیشت مردم باید همواره در اولویت باشد، اما امروز بیش از هر زمان دیگری باید این مسئله مورد توجه دولت به معنای حاکمیت قرار گیرد.
ابزار و توان نظامی در جای خود و بنابرصلاحدید کشور قابل استفاده است و می تواند در بلند مدت نوعی توازن امنیتی و اثربخشی بر ابعاد دیگر قدرت نیز داشته باشد. اما مسئله قدرت افزایی اقتصادی مسئله ای حیاتی است که نمی توان بدون آن حتی توان نظامی را ارتقا بخشید.
 شکی نیست تأمین هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین انجام مانورها و عملیات های نظامی و به طور کلی تأمین امنیت هزینه های بسیار سنگینی دارد که بدون رونق اقتصادی در ابعاد داخلی و خارجی میسر نیست.لذا اهمیت و ضرورت قدرت و رونق اقتصادی تضمین کننده ثبات داخلی و امنیت خارجی خواهد بود.
با این توصیفات باید نسبت به وضعیت و جایگاه خود به لحاظ بهره مندی از قدرت اقتصادی واقع بین باشیم و بپذیریم روند کنونی به هیچ وجه تأمین کننده اهداف عالیه کشور نیست.
 مردم شرایط بسیار سختی را تجربه می کنند. هزینه ها کمر شکن است، تورم فزاینده است، درآمدها کم و ارزش پول هر روز آب می شود.شدت وفشار تحریم ها برکشور بی حد است و با رویکرد خصمانه دشمنان خارجی هر روز این حلقه تنگ تر می شود. ما در عرصه اقتصادی دست و پا بسته نیستیم و قادریم با استفاده از پتانسیل های موجود در کشور بازار خارجی و ثبات داخلی را فراهم کنیم.
استفاده از ابزار دیپلماسی هوشمند مهمترین و کارآمدترین راهکار در وضعیت کنونی است. چرا که از یکسو جبهه نظامی وظیفه خود را انجام داده است و می طلبد که بستر فضای اقتصادی با تعامل بیشتر و هم افزایی منطقه ای و جهانی فراهم گردد.
ناگفته نماند به سبب رویکرد دوگانه غرب در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی بسیاری از اصول و استانداردهای بین المللی را برهم زده است اما پتانسیل همسایگان و بی اهمیت نبودن به حفظ ارتباطات در همین فضای پرتنش با غرب امری ضروری است.
درپایان باید به این نکته توجه داشت که بنیه تمام زمینه های قدرت افزایی و قدرت نمایی کشور در بدنه جامعه نهفته است. اگر این بدنه نحیف و ضعیف گردد، بدون شک تبعات منفی آن دامن تمام ابعاد قدرت کشور را خواهد گرفت و آن را تقلیل خواهد داد.باید بپذیریم که سیاست ها و برنامه های اتخاذی در حوزه اقتصاد تاکنون نتوانسته یاری دهنده جامعه در این شرایط سخت باشد. جامعه انتظار دارد کشور با یک توازن استاندارد در تمام وجوه قدرت پیشروی داشته باشد.