سیلوی گرمسار قابل بهره‌برداری می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی:

وزیر جهادکشاورزی گفت: بهره‌برداری از این ظرفیت بزرگ در استان سمنان با تکمیل طرح، برای فصل جدید برداشت گندم در دستور کار است و مطالبات گندمکاران کشور نیز کامل پرداخت شد.

سیلوی گرمسار قابل بهره‌برداری می‌شود

وزیر جهادکشاورزی گفت: بهره‌برداری از این ظرفیت بزرگ در استان سمنان با تکمیل طرح، برای فصل جدید برداشت گندم در دستور کار است و مطالبات گندمکاران کشور نیز کامل پرداخت شد.
غلامرضا نوری قزلجه پس از ورود به سمنان از غرب این استان، در گرمسار از طرح بزرگ سیلوی ۱۰۰ هزار تنی بازدید کرد.
در جریان این بازدید، وزیر جهاد کشاورزی از بخش‌های مختلف اتاق کنترل، برج‌ها و کندو‌ها بازدید کرد و در جریان روند ساخت و مباحث فنی این طرح ملی قرار گرفت.
سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار با هدف پشتیبانی از ذخیره محصول راهبردی گندم در شرق استان تهران ساخته شد.از اعتبارات ریالی و ارزی تاکنون بهره‌مند شده است و تا تکمیل نهایی ۱۰ درصد فاصله دارد.
سیلوی ۱۰۰ هزارتنی گرمسار در دروازه شرق کشور از جمله بزرگترین سیلو‌های ایران است که فرآیند واگذاری زمین آن از سال ۱۳۹۱ و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۳ آغاز شد. تا کنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم برای تزریق اعتبار و تکمیل است.
سیلوی گرمسار یکی از مهمترین طرح‌های عمرانی این شهرستان است که از سال ۱۳۹۳ قرداد این طرح آغاز شد و می‌توان گفت این طرح عمرانی در واقع بزرگترین سیلوی شرق کشور است که تکمیل آن ظرفیت خوبی را برای ذخیره‌سازی گندم کشاورزان شهرستان‌های غربی سمنان و شهر‌های شرقی تهران ایجاد می‌کند.
بنا به گفته مسئولان، اکنون این طرح یک گام تا تکمیل در ساخت و فراتررفتن از پیشرفت ۹۰ درصدی قرار دارد و امید می‌رود در نخستین سفر وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم به گرمسار اعتبارات لازم برای تکمیل این طرح تامین شود تا این طرح زیرساختی که پشتوانه‌ای راهبردی برای جمعیت مرکز و شرق کشور محسوب می‌شود، هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد.
فاصله ۱۰ درصدی طرح ملی سیلو ۱۰۰ هزار تنی گرمسار
فرماندار گرمسار، درباره این طرح ملی گفت: شروع قرارداد طرح ملی سیلوی گرمسار سال ۱۳۹۳ با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن منعقد شد و در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار بنا شده است.
رضا خانی با بیان اینکه مبلغ اولیه قرارداد ۴۱۷ میلیارد ریال به علاوه ۴.۴۷ میلیون یورو بود، افزود: مبلغ قرارداد با احتساب تغییر مقادیر به ۴۳۵ میلیارد ریال به علاوه ۷.۶۸ میلیون یورو افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه این قرارداد به مدت سه سال منعقد شده بود، تصریح کرد: تا کنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
ضرورت تامین اعتبار برای تکمیل طرح ملی سیلوی گرمسار
رییس جهاد کشاورزی گرمسار ، در مورد مشخصات فنی طرح سیلوی این شهر گفت:نوع سیلو بتنی قائم با ارتفاع برج کار ۶۰ متر بنا شده است.
علی جورابلو با بیان اینکه ۳۶ کندو با ارتفاع ۴۵ متر در این بنا ساخته شده است، اضافه کرد:هر کندو ۲ هزار و ۵۰۰ تن ظرفیت دارد و همچنین این طرح دارای ۱۶ ستاره با ظرفیت هر ستاره ۶۰۰ تن است.
وی با بیان اینکه سالانه ۳۰ هزار تن گندم در شهرستان‌های گرمسار و آرادان تولید می‌شود، بیان کرد: با بهره برداری از این طرح ملی علاوه بر ایجاد فضایی مناسب برای ذخیره گندم کشاورزان این شهرستان، می‌توان از ظرفیت مازاد سیلو برای ذخیره‌سازی گندم کشاورزان در شهر‌های اطراف به ویژه شهر‌های شرقی پایتخت استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه این طرح ملی برای ۷۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند، تصریح کرد: بهره برداری از این طرح علاوه بر اینکه ظرفیتی مطلوب برای ذخیره ایمن و مطمئن گندم کشاورزان است، بخش مهمی از هزینه حمل و نقل و ذخیره‌سازی گندم را در غرب استان کاهش می‌دهد.
رییس جهاد کشاورزی گرمسار با بیان اینکه تا کنون عملیات احداث سیلوها، مخزن آب، آسانسور، نوار نقاله ها، خط انتقال برق، احداث آتش‌نشانی انجام شده است، افزود: عملیات احداث پله فرار، محوطه‌سازی و بخشی از محیط اداری، باقی مانده است.
غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی دولت چهاردهم در نخستین سفر به استان سمنان، بازدید از سیلوی یکصد هزارتنی شرق ایران واقع در شهرستان گرمسار و حضور در گلزار شهدای شهر گرمسار، ادای احترام به مقام شهیدان، افتتاح سالن آمفی تئاتر شرکت تعاونی عشایری شهرستان‌های گرمسار و آرادان، نشست با نخبگان، تولیدکنندگان و تشکل‌های بخش کشاورزی غرب استان سمنان را در برنامه دارد.