تشریح آخرین دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران

در نشست خبری مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر انجام شد:

سیف الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در نشست خبری به تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پرداخت.

کرج-فرشته خاکپور
سیف الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در نشست خبری به تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پرداخت.
به گزارش خبرنگار آفرینش به نقل از  مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ اسداللهی با اشاره به پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک در نمایشگاه بین‌المللی صنعت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای کشور گفت: پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر و فوتونیک از 13 تا 16 آبان‌ماه در تعدادی از سالن‌های نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود که حدود 35 شرکت فعال در حوزه لیزر در آن شرکت می‌کنند که 16 شرکت دانش‌بنیان هستند.همچنین در روزهای دوم و سوم برگزاری این نمایشگاه؛ تعداد 6 کارگاه آموزشی با موضوع لیرز فیبری و کاربردها، کاربردهای لیزر در صنعت حسگرهای کوانتومی و چالش‌های آن برگزار خواهد شد.
وی در زمینه تاریخچه فعالیت مرکز علوم و فنون لیزر ایران گفت:این مرکز سال 85 با هدف توسعه علوم و فنون لیزر تاسیس شد؛ تشکیل این مرکز را باید یکی از اقدامات هوشمندانه بنیانگذاران به‌شمار آورد زیرا یکی از شاخصه‌های توسعه هر کشور؛ حوزه دانش و تکنولوژی محسوب می‌شود.صنعت لیزر در مسیر مرز دانش حرکت می‌کند و اکنون شاهد کاربردهای فراوانی در این حوزه هستیم؛ بر اساس اساسنامه، این مرکز ماموریت ارائه خدمات لیزری، تحقیق و حرکت در لبه مرز دانشی و هم‌ترازی این دانش در سطح جهان را دنبال ‌می‌کند.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تصریح کرد:اکنون بیش از 300 نفر پرسنل در این مرکز مشغول به فعالیت هستند که به‌صورت تخصصی در حوزه‌های لیزر، فوتونیک، اپتیک و ...کار می‌کنند.
وی تاکید کرد: مفتخریم که به لیزرهای بیش از 10 کیلووات دسترسی پیدا کرده‌ایم زیرا با توجه به سیاست «درهای باز – نوآوری باز» مورد تاکید رییس‌ سازمان انرژی اتمی ایران؛ ماموریت داریم که نتایج به‌دست آمده در این مرکز در دسترس عموم مردم قرار گیرد. ما در حال انجام این ماموریت هستیم و اتفاق‌های یک سال گذشته نظیر امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری استان البرز و قرارداد با صنایع مختلف به‌ویژه فولاد مؤید این امر هستند.
  موفق به انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با صنایع گوناگون به‌ویژه صنعت فولاد شده‌ایم
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در یکسال اخیر مرکز علوم و فنون لیزر ایران گفت: موفق به انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با صنایع گوناگون به‌ویژه صنعت فولاد شده‌ایم و در این مسیر محصولی را به مجموعه فولاد مبارکه ارائه کردیم.تا پیش از این جوش لیزر نورد ورق‌ها با استفاده از دستگاه‌های خارجی انجام می‌شد که در طول زمان کارایی خود را از دست داده بودند. با کمک مجموعه فولاد مبارکه لیزر گازی به لیزر فیبری تغییر یافت و این دستگاه از یک سال قبل تا کنون در حوزه فولاد در حال کار است.
اسداللهی گفت: مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران دارای تجهیزات و دستگاه‌های منحصربه فرد برای ساخت قطعات اپتیکی لیزر با توان بالا است.از امکان ساخت کریستال‌های فعال که متقاضی خارجی هم برای آن وجود دارد، برخورداریم.همچنین بخش مهندسی و تولید قطعات مکانیکی برای تجهیزات لیزری در این مرکز انجام می‌شود.
وی ادامه داد:ایجاد دانش فنی تولید ساخت انواع لیزرها نیز در حال انجام است.مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران با تشریح ارتباط با صنعت فولاد و تاثیرگذاری آن بر روند تولید این محصول گفت:صنایع مختلف در حوزه فولاد با ما در حال مذاکره هستند تا فناوری لازم را به آن‌ها ارائه دهیم، همچنین در حال بررسی روند همکاری با صنایع خودروسازی و کشتی‌سازی هستیم.وی عنوان کرد:برخی دستگاه‌ها و سامانه‌ها به کمک محققان و نخبگان داخل کشور در مرکز علوم و فنون لیزر ایران در حال طراحی و ساخت است.همچنین تاسیس مرکز نوآوری لیزر را با هدف شتاب‌بخشی از فعالیت‌های شر‌کت‌های دانش‌بنیان دنبال می‌کنیم.
اسداللهی با اشاره به اینکه به‌منظور آشنایی نسل نوجوان و جوان با دانش لیزر برگزاری کارسوق‌های تخصصی را دنبال می‌کنیم؛ تصریح کرد:برای آشنایی هرچه بیشتر نسل نوجوان و جوان با دانش لیزر و نیز ترویج این علم، برگزاری کارسوق‌های دانش‌آموزی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
وی گفت:یکی ازشیوه‌های تسریع در تحقق اهداف حوزه فناوری لیزر، برپایی نمایشگاه‌های تخصصی است و خوشبختانه مرکز علوم و فنون لیزر ایران تاکنون 4 دوره در نمایشگاه تخصصی شرکت کرده و در روزهای آتی در پنچمین دوره این نمایشگاه شرکت می‌کند و بدین ترتیب فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و ... با آخرین دستاوردهای این مرکز آشنا خواهند شد؛ نمایشگاه‌های تخصصی در اصل محل مناسبی برای بسترسازی به‌منظور همکاری‌های بیشتر و انعقاد قراردادها و ... محسوب می‌شوند. امیدواریم با برگزاری این نمایشگاه‌ شاهد اطلاع‌رسانی خوبی از سوی رسانه‌ها باشیم.