حلب نقطه آغاز «تمرکز بر ایران»

پس از پذیرش آتش بس میان رژیم صهیونیستی و لبنان، بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که یکی از دلیل پذیرش این آتش بس «تمرکز بر ایران» است. موضوعی که خیلی زود و بلافاصله از سوریه خود را نشان داد.

حلب نقطه آغاز «تمرکز بر ایران»

پس از پذیرش آتش بس میان رژیم صهیونیستی و لبنان، بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که یکی از دلیل پذیرش این آتش بس «تمرکز بر ایران» است. موضوعی که خیلی زود و بلافاصله از سوریه خود را نشان داد.
برکسی پوشیده نیست که سوریه عمق استراتژیک ایران در منطقه محسوب می شود و طی سال ها درگیری با داعش و نیروهای مسلح آن دیدیم که ایران برای جلوگیری از سقوط سوریه چه مقدار هزینه کرد. درحقیقت باید اذعان داشت که سوریه برای ایران جبهه پشتیبان برای ساماندهی مقاومت در سرزمین های اشغالی و لبنان را دارد.
اسرائیل هرچند که در لبنان آتش بس را پذیرفته و طرفین تعهد داده اند که علیه مواضع یکدیگر اقدامی نکنند، اما پرواضح است که سرزلف سوریه با حزب الله لبنان بهم گره خورده و نمی توانند نسبت به وضعیت یکدیگر بی اهمیت باشند. کما اینکه طی سال ها جنگ با داعش و نیروهای مسلح این حزب الله لبنان بود که نوک پیکان عملیات های نظامی را برعهده داشت.
به عبارتی اسرائیل فشارنظامی را از مرزهای خود به مرزهای سوریه منتقل کرد و مسئولیت آن را به گروه های تکفیری و ساماندهی آنها را به ترکیه سپرده است و تبعات آن بر ایران تحمیل کرده است. این یعنی تمرکز بر ایران و تهدید منافع و برهم زدن مجدد توازن منطقه ای که مسلماً کشورمان را مجدد وارد چالشی نظامی و امنیتی خواهد کرد.
درمورد اینکه یک گروه تکفیری و نظامی به یکباره در 24 ساعت می توانند شهری به اهمیت حلب را تصرف کنند، نشان از یک برنامه ریزی و هماهنگی هایی جدی با سرویس های اطلاعاتی دشمنان و همسایگان سوریه دارد. باید حساسیت این شرایط به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و دستگاه های نظامی و امنیتی کشور هرچه سریعتر نسبت به این تحولات موضع گیری مناسب داشته باشند.
این نکته را نباید فراموش کرد در عالم سیاست تمامی تحرکات بین المللی از یکدیگر تأثیر می پذیرند. درهمین راستا مذاکراتی که ایران با غرب آغازکرده است و تحولاتی که در آژانس انرژی اتمی درحال رخ دادن است و پیش زمینه هایی که از صدور تحریم ها و قطعنامه ها علیه کشورمان درحال وقوع است، همگی می تواند در زیرمجموعه سیاست "تمرکز بر ایران" از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا قلمداد شود.
دراین راستا ضرورت دارد تا مسئولان کشور چه در حوزه نظامی و امنیتی و چه در حوزه دیپلماسی متوجه این خطرات باشند و بی جهت در دام برخی تحولات گیر نکنیم که نتوانیم به یکباره در چند جبهه و از چند منظر مورد فشار و تهدید قرار بگیریم.
آنچه در سوریه درحال رخ دادن است ورای یک تحرک نظامی توسط یک گروهک تکفیری و یا مسلحان مخالف حکومت اسد به نظر می رسد. نقش ترکیه، هماهنگی های امنیتی با اسرائیل، مساعدت و چراغ سبز آمریکا، انتقام گیری اروپا از روسیه در اوکراین و مسائل پیچیده دیگری در این ماجرا نهفته است که باید مورد توجه و تجزیه و تحلیل جهت تصمیم گیری قرار گیرد.