صادرات از کویر به بازارهای دنیا

جایگاه ویژه ماهیان خاویاری قم؛

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:استان قم در پرورش ماهیان خاویاری جایگاه ویژه‌ای دارد و محصولات خاویاری آن به بازارهای جهانی صادر می‌شود.

صادرات از کویر به بازارهای دنیا

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:استان قم در پرورش ماهیان خاویاری جایگاه ویژه‌ای دارد و محصولات خاویاری آن به بازارهای جهانی صادر می‌شود.
سید محمد رضا طاهری در گفت‌وگو با تسنیم اظهارداشت:پرورش ماهیان خاویاری در استان قم از سال 1380 آغاز شد و همچنان بهره‌برداران این بخش روند رو به رشد کار خود را با تولید و صادرات محصولاتشان به بازارهای داخلی بین‌المللی دنبال می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه استان قم در سال 1387 توانست نخستین استحصال خاویار پرورشی در آب‌های داخلی کشور را به نام خود ثبت کند، افزود:در همین رابطه این استان در سال‌های متمادی توانست در زمینه صادرات خاویار و صادرات گوشت ماهیان خاویاری پرورشی عملکرد موفقی داشته باشد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: تعدادی از بهره‌برداران پرورش ماهیان خاویاری قم نیز در طول این سال‌ها، با تلاشی که از خود نشان دادند ، توانستند در سطح کشور به عنوان کشاورز نمونه انتخاب شوند که این دستاوردی بزرگ برای بخش کشاورزی استان است.
طاهری خاطرنشان کرد:9 مرکز پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تولید سالانه 110 تن گوشت در استان قم فعالیت دارند. در سال 1402 میزان 68 تُن ماهیان خاویاری و 190 کیلو خاویار پرورشی در استان قم تولید شده‌است.
وی تصریح کرد: گوشت و خاویار پرورشی قم تحت نظارت دامپزشکی تولید و دارای بهترین کیفیت بوده و جزو اقلام صادراتی استان به شمار می‌آید.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: قم دارای رتبه نهم کشور در تولید گوشت ماهیان خاویاری و رتبه پنجم کشور در تولید خاویار پرورشی و رتبه چهارم کشور در تعداد مراکز پرورش ماهیان خاویاری است.
وی افزود:در سال‌های گذشته حدود هفت‌هزار تُن انواع آبزیان پرورشی در قم تولید و به بازار مصرف عرضه شد.
طاهری اظهار داشت:باتلاش صورت گرفته در دولت سیزدهم،‌ بخش شیلات قم با همکاری بهره‌برداران توانست رتبه‌های برتر کشور در تولید گوشت ماهیان خاویاری و تولید خاویار پرورشی (به میزان 512 کیلوگرم) در آبهای داخلی را بدست آورد.
وی افزود: همچنین طی سال‌های اخیر بهره‌بردارن حوزه شیلات استان در زمینه پرورش ماهیان زینتی نیز به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند و در دولت سیزدهم حدود 22 میلیون قطعه انواع مختلف ماهیان زینتی در قم تولید و به بازار عرضه شد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به حمایت از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند
 به فعالیت در حوزه شیلات در قم، ادامه داد: در این مدت 45 فقره پروانه برای پرورش انواع آبزیان در استان قم صادر شد که این موضوع نشان دهنده جایگاه مهم شیلات در برنامه‌های توسعه‌ای سازمان جهاد کشاورزی استان است.